NEDBRENT: Butler delte det som er igjen av huset hans på Instagram søndag.
NEDBRENT: Butler delte det som er igjen av huset hans på Instagram søndag. Foto: Instagram/@gerardbutler

Hollywood-stjernens hus helt ødelagt etter skogbrannen

Det var ikke mer enn en metallramme og en trapp igjen da Gerard Butler (48) returnerte til sitt hjem i Malibu etter skogbrannen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De dødelige skogbrannene fortsetter å rase gjennom den amerikanske delstaten i California.

Enorme ødeleggelser følger av brannene og hele områder har blitt fullstendig utradert. Hittil er 25 mennesker bekreftet omkommet, og over 100 er savnet.

Flere tettsteder er truet av skogbrannene, og de som flykter må kjøre gjennom vegger av flammer for å komme seg vekk.

Spesielt hardt har byen Paradise i nordlige California blitt rammet. 23 av de døde har blitt funnet der, og det beskrives som den dødeligste skogbrannen i delstatens historie.

Men også kjendisbyen Malibu har fått gjennomgå av skogbrannene, der to personer har blitt funnet døde og mer enn 170 hjem er ødelagt. Alle innbyggerne har blitt evakuert.

Utbrente kjendishus

Skuespilleren Gerard Butler, best kjent fra filmer som «300» og «Law Abiding Citizen», er blant de Malibu-baserte Hollywood-stjernene som ble tvunget til å evakuere hjemmet sitt da flammene nærmet seg.

Lørdag returnerte han til huset sitt, men fant lite annet enn aske og metallrammen til det som en gang var boligen hans.

– Returnerte til huset mitt i Malibu etter å ha evakuert. Hjerteknusende tid over hele California. Som alltid inspirert av motet, gløden og offeret til brannvesenet, skriver Butler på Instagram søndag.

TOTALRASERT: Det var ikke mye igjen av huset til Butler etter at flammene hadde gjort sitt. Her kommer han ut fra eiendommen igjen sammen med kjæresten Morgan Brown.
TOTALRASERT: Det var ikke mye igjen av huset til Butler etter at flammene hadde gjort sitt. Her kommer han ut fra eiendommen igjen sammen med kjæresten Morgan Brown. Foto: Apex / Mega
TOTALRASERT: Det var ikke mye igjen av huset til Butler etter at flammene hadde gjort sitt.
TOTALRASERT: Det var ikke mye igjen av huset til Butler etter at flammene hadde gjort sitt. Foto: Instagram/@gerardbutler
TOTALRASERT: Det var ikke mye igjen av huset til Butler etter at flammene hadde gjort sitt.
TOTALRASERT: Det var ikke mye igjen av huset til Butler etter at flammene hadde gjort sitt. Foto: Instagram/@gerardbutler

Han benyttet også anledningen til å takke brannvesenet i Los Angeles, og oppfordret de som hadde muligheten til å komme med donasjoner.

Også Camille Grammer Meyer, best kjent fra «The Real Housewives of Beverly Hills» mistet huset sitt i skogbrannen.

– Dessverre så kunne ikke huset mitt bli reddet. De modige brannmennene klarte å redde bilene mine og personlige eiendeler. Trist over at vi mistet hjemmet vårt, men takknemlig for at familien min er trygg, skriver hun på Instagram samtidig som hun takker brannvesenet for innsatsen.

Raser mot Trump

300.000 mennesker har så langt blitt tvunget til å flykte fra hjemmene sine for å komme seg unna infernoene som herjer i California.

Skogbrannen nord i delstaten har så godt som utslettet byen Paradise, og over 6700 bygninger har blitt slukt av flammene. Denne brannen dekker nå et område på over 400 kvadratkilometer.

Årsaken til brannene er ikke kjent, men president Donald Trump tok seg likevel friheten til å komme med kraftig kritikk mot skogforvaltningen i helgen:

– Den eneste grunnen til de enorme, dødelige og kostbare skogbrannene i California er den dårlige skogforvaltningen, skriver han, og fortsetter:

– Milliarder av dollar blir gitt hvert år, med så mange liv som går tapt kun på grunn av alvorlig svikt i forvaltningen av skogene. Fiks dette nå, ellers stopper de føderale bevilgningene!

Trumps utspill har fått mange til å reagere. Blant dem er Brian Rice, leder i California Professional Firefighters.

– Presidentens beskjed som angriper California og som truer med å holde hjelp tilbake for ofrene for de katastrofale brannene er basert på feilinformasjon. Den er dårlig timet og nedverdigende for dem som lider, og for mennene og kvinnene som jobber på frontlinjen, sier han i en uttalelse.

Videre skriver Rice blant annet at presidentens anklager er «farlig feil».

– Nesten 60 prosent av Californias skoger er under føderalt styre, og enda to tredeler er under privat kontroll. Det er føderale myndigheter som har valgt å ta resurser bort fra skogforvaltning, skriver han.