– Deila bør ta medalje om han skal fortsette

TV 2s fotballekspert forventer mer av Vålerenga neste sesong etter et nytt skuffende år for hovedstadslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bodø/Glimt - Vålerenga 1-1

Se målene i Sportsnyhetene øverst!

Med én runde igjen kan Vålerenga i bestefall bli nummer seks. Søndag kveld spilte Oslo-laget 1-1 borte mot Bodø/Glimt.

– 2018 er igjen Vålerenga kjempeskuffende. Nytt stadion, Ronny Deila og masse penger ut av vinduet. De tar ikke nok poeng, men får de et par seirer og forventningene stiger, kommer tapet. Det er et lag vi trenger i toppen, men han er ikke i nærheten, sier TV 2s ekspert Jesper Mathisen i FotballXtra.

Trener Ronny Deila kom med store forventninger etter å ha vunnet titler med både Strømsgodset og de siste sesongene.

– Det er litt sånn det har vært med Vålerenga i det siste. De satser og går høyt ut, men midtveis i sesongen snakker de om neste år. Nå er det virkelig neste år. Nå bør «Prosjekt Deila» kjempe om medalje og aller helst ta medalje, eller så tror jeg ikke Deila får fortsetter, sier TV 2s fotballekspert Erik Huseklepp i FotballXtra-studio.

– Det er en skuffelse, men jeg tror også guttene er skuffet. Det er ikke bare Deilas feil. Det er en kul klubb vi ønsker å se i toppen. Vi får se om prosjektet til Deila får fortsette, sier gjest i FotballXtra, Brann-spiller Peter Orry Larsen.

Finne utlignet

Verken Bodø/Glimt eller Vålerenga hadde vunnet en kamp i Eliteserien siden september. Det endte også uten vinner da lagene møttes på Aspmyra.

Vertene gikk opp i ledelsen tolv minutter ut i første omgang da Ulrik Saltnes spilte igjennom Philip Zinckernagel. Dansken var iskald alene med Vålerenga-keeper Adam Larsen Kwarasey og satte ballen pent ned i høyre hjørne.

De helgule styrte det meste av spillet etter scoringen, men gjestene kom også til flere gode sjanser i første omgang. Vålerenga ble tildelt et frispark i god skuddposisjon, men forsøket til Bård Finne smalt til side for mål for bortelaget.

Spenning for Glimt

En seier ville sikret Bodø/Glimt fornyet kontrakt i Eliteserien neste sesong, men like før pause fikk VIF en redusering. Igjen var det Finne som var frampå for Oslo-laget. Bergenseren fyrte av et skudd som gikk via en Bodø/Glimt-spiller og inn i mål.

Det ble en nervepirrende, men målløs andre omgang i Bodø. Begge lag virket å være sultne på å få det avgjørende vinnermålet, men verken Glimt eller Vålerenga klarte å få ballen i mål og sette punktum på kampen.

Før siste serierunde ligger Bodø/Glimt på ellevteplass i serien, ett poeng foran Strømsgodset, to foran Lillestrøm og Start og tre foran Stabæk på nedrykksplass.

(©NTB/TV 2)