Advarer United: – Nødt til å passe på at det de har bygget opp ikke forsvinner

Poenggapet opp til Manchester City er enormt etter tap i derbyet. Owen Hargreaves mener gamleklubben må passe seg for ikke å ødelegge det Sir Alex Ferguson bygget opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Hargreaves' analyse i vinduet øverst!

– Før var Manchester United laget andre målte seg med. Nå er det Manchester City, slår Hargreaves fast.

Etter tap i Manchester-derbyet er de røde djevlene tolv poeng bak byrivalen.

Og det etter bare tolv serierunder.

Målforskjellen er 32 mål svakere.

– Poenget er at det ikke bare er Mourinhos feil. Klubben må ta ansvar, sier Owen Hargreaves i TV 2s Premier League-studio, før han spør retorisk:

– Hvem er ansvarlig for å kjøpe spillere?

– De har problemer med hverandre

Kontrasten er stor fra Sir Alex' regjeringstid. Manchester United var det dominerende laget i England, og som regel en utfordrer til Champions League-trofeet.

Siden skotten overlot ansvaret til David Moyes sommeren 2013, har ikke de røde djevlene vært i nærheten av å vinne de to største trofeene.

– Sir Alex konsentrerte seg om fotballproduktet, og det var best i ligaen. David Gill var mannen som hentet spillere, og fikk dem Sir Alex ville ha. De var et lag. Akkurat nå jobbes det ikke sammen, mener Hargreaves, og retter en pekefinger mot United-direktør Ed Woodward.

Etter Manchester Uniteds mislykkede overgangsvindu i sommer, der José Mourinho angivelig ikke fikk de spillerne han ønsket seg, har Woodward måttet tåle skarp kritikk fra flere supportere.

– Woodward har problemer med Mourinho – Mourinho har problemer med Woodward. Hvem henter spillere? Det er ikke nok fotballfolk i Manchester United, sier den tidligere United-spilleren.

– De er nødt til å passe på

Til tross for svakere resultater enn de er vant med, omsetter Manchester United trolig for mer enn noen gang, påpeker Hargreaves.

– Akkurat står ikke fotballproduktet Manchester United til merkevaren som Sir Alex bygget opp. Det er antageligvis det mest bekymringsverdige, mener han, før han advarer:

– De er nødt til å passe på at det de har bygget opp ikke forsvinner. Akkurat nå drives klubben som en bemerkelsesverdig business, men tolv poeng bak etter tolv kamper – mer enn 30 bak i målforskjell – tallene lyver ikke.