Kristiansund-Brann 3-1

Se situasjonen i Sportsnyhetene øverst.

Brann er nede på 3. plass på tabellen etter å ha tapt 1-3 borte mot Kristiansund.

Det ble en svært innholdsrik retur til Kristiansund for Daouda Bamba som både scoret og bommet på straffespark for Brann.

Det store samtaleemnet etter kamp er imidlertid noe helt annet enn mål og tabellposisjoner.

For mot slutten av førsteomgang plantet hjemmelagets Aliou Coly albuen med stor kraft i ansiktet på Branns estlandske høyreback Taijo Teniste.

Dommer Rohit Saggi fikk det imidlertid ikke med seg og senegaleseren fikk fortsette kampen.

Overfor Bergensavisen er Saggi klar på at Coly skulle vært sendt i dusjen.

TV 2s ekspert Jesper Mathisen var rasende i FotballXtra.

– Det er fengsel om det skjer på åpen gate. Han gikk inn med så mye kraft med albuen midt i trynet på Taijo Teniste.

– At det ikke ble rødt kort, er rett og slett synd. Dommeren så det ikke, så han kan straffes i etterkant. Her bør forbundet gi en lang, lang straff. Det hører ingen steder hjemme. Han har en spillestil som til tider er uvøren og tøff, men dette er ikke uvørent. Det er stygt, det er vold. Det kan vi ikke ha på norske fotballbaner, sier Mathisen.

Han er ikke i tvil om at Coly burde vært utvist, og håper på en lang utestengelse.

– Først var han for sent ute mot Fredrik Haugen og det er greit, men så kom han med så mye fart og kraft. Det er et av de klareste røde kortene noensinne. Det er trist at det ikke ble gitt og dumt for Brann, som hadde spilt resten va kampen med én spiller mer. Det skal straffes i etterkant. Han har spilt sin siste kamp i år. Han får fire-fem kamper, og det er ikke en kamp for lite, sier Mathisen.

Kristiansund-trener Christian Michelsen ga Coly munnkurv etter kampen, skriver BA.

– Det handler om at det tøft å møte mediene etter noe sånt, og da er det i hvert fall viktig at du kan kommunisere. Aliou er en snill gutt fra Senegal, men han kan ikke norsk. Han må få lov til å legge frem saken sin på en riktig måte, og da ønsker vi å hjelpe ham med det, slike at det kommuniseres riktig, sier han til avisen.​

Mathisen får støtte av resten av ekspertpanelet.

– Den straffen bør være lang, sier Erik Huseklepp.

– Det er kjemperødt kort til Coly, melder gjest i FotballXtra, Brann-spiller Peter Orry Larsen.

​Moldes 2-0-seier over Haugesund fører dem opp på sølvplass én runde før slutt. Rosenborg vant 1-0 borte mot Start og har dermed vunnet den norske serien for fjerde gang på rad.