Kippe sørget for livsviktig Lillestrøm-poeng

Frode Kippe spolerte festen for Mustafa Abdellaoue og Strømsgodset.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Strømsgodset-Lillestrøm 2-2

Se målene i Sportsnyhetene øverst.

To scoringer av Mustafa Abdellaoue så ut til å sende Lillestrøm under nedrykksstreken. Like før slutt dukket veteran Frode Kippe opp og sørget for scoringen som sørger for en ellevill avslutning på Eliteserien.

​Tre minutter før slutt ledet Strømsgodset 2-1 på Marienlyst. Det resultatet ville ha sikret ny eliteseriekontrakt for Godset, og ville samtidig sendt Lillestrøm ned på direkte nedrykksplass.

Det ville gitt Lillestrøm et særdeles dårlig utgangspunkt før den siste serierunden.

Men et drøyt minutt før slutt – etter massivt LSK-press – dukket veteran Frode Kippe opp på en dødball. 40-åringen headet ballen i Morten Sætra som bokset ballen i eget nett uten at Sætra kan bebreides så all verdens for det.


Strømsgodset presset på mot slutten av kampen, men det ebbet ut med 2-2.


Abdellaoue i storform
Det var svært skuffende for Strømsgodset og spesielt Mustafa Abdellaoue.

Abdellaoue - som store deler av sesongen har slitt benken til fordel for Marcus Pedersen - har virkelig stått fram for Strømsgodset de siste ukene.

Søndag scoret han to nye mål mot Lillestrøm.

​Totalt åtte mål er det blitt siden han avgjorde borte mot Sarpsborg 29. september.

30-åringen har vært helt avgjørende for at Strømsgodset har spilt seg fram til cupfinalen – og flere av målene i serien har vært svært viktige.

Det ene poenget mot Lillestrøm kan vise seg å bli gull verdt for Strømsgodset.

På rett plass til rett tid
På Marienlyst var det egentlig Lillestrøm som åpnet best, men Strømsgodset spilte seg mer og mer inn i kampen.

1-0-scoringen til Mos etter 21 minutter var det langt på vei Herman Stengel som sto bak. En nydelig crosser endte hos Jonathan Parr, som spilte den inn til Mos i feltet. I duell med et par LSK-spillere fikk han kranglet ballen i mål.

Litt ut av ingenting utlignet Lillestrøm ti minutter senere da Thomas Lehne Olsen var råsterk i feltet og stanget inn 1-1.

Kampen var jevn og stod lenge og vippet etter dette, men sju minutter ut i andreomgang viste fjorårets toppscorer i eliteserien at han er en målsnik av rang. Abdellaoue var på rett plass til rett tid da han banket inn 2-1 til Strømsgodset.

Scoringen var Abdellaoues femte mål i eliteserien hittil i år - på ni kamper fra start. Fordelt på 810 spilleminutter gir det en scoring hvert 162. spilleminutt for spissen.

I cupen er tallene enda bedre. Riktignok kom tre av scoringene mot lag fra lavere divisjoner, men totalt sju mål på seks kamper fra start lar absolutt høre fra seg. Fordelt på 540 spilleminutter gir det scoring hvert 77. minutt.

Nedrykksdrama i vente
Søndagens resultater betyr at det kommer til å bli et ellevillt nedrykksdrama i siste serierunde.

Stabæk er på nest sisteplass med 28 poeng, mens Start (29), Lillestrøm (29) og Strømsgodset (30) er på plassene over. Sandefjord rykket ned til 1. divisjon søndag kveld.

Siste serierunde spilles slik for de tre lagene: Stabæk-Strømsgodset, Lillestrøm-Kristiansund og Haugesund-Start.