Rosenborg sikret gullet

Samuel Adegbenro ble matchvinner for seriemesterne mot Start.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Start - Rosenborg 0-1

Se målene i Sportsnyhetene øverst!

Rosenborg er seriemestere for fjerde år på rad etter å slått Start 1-0 på bortebane.

– De har vært det beste og mest solide laget. De har variert spillemessig, men det er ingen tvil om at denne gjengen er full av vinnere. I dag hadde de full kontroll, sier TV 2s ekspert Jesper Mathisen i FotballXtra.

Trønderne kan vinne dobbelt om de slår Strømsgodset i cupfinalen i desember.

– Det var en fortjent seier, og fortjent at vi vinner serien, sier Rini Coolen til TV 2.

Samuel Adegbenro headet inn avgjørelsen etter 28 minutters spill.​

– Adegbenro er kanskje Eliteseriens beste spiller på sitt beste, men der fikk han gå opp til værs alene og da står det 1-0 til Norges beste lag.Selv om det var et flott løp av Adegbenro, fikk han ingen motstand i luften. Han har masse kvaliteter, men har aldri vært luftens konge, sa Jesper Mathisen.

– Det er vanvittig stort. Det er det største du kan være med på. Alt å være fotballspiller handler om, er å vinne trofeer, sier Pål-Andre Helland til TV 2.

Levva livet var på høyttaleren, men jubelscenene var ikke like heftige som en pleier å se hos en nybakt seriemester.

– Det var ikke champagne i garderoben engang. Jeg tror det var problemet. Vi kommer inn på en høyde, også har vi ikke sjokomelk engang. Det var jordbærsmak på melken, fleiper Pål-André Helland til TV 2.

– Heldigvis har vi klart å huke tak i noen pils nå, så det er stigende stemning. Vi skal se hva vi klarer å utrette i Kristiansand på en søndag, følger han opp.

Brann tapte sin bortekamp 1-3 mot Kristiansund og klarte aldri å legge litt press på Rosenborg. Molde gikk forbi Brann og opp på andreplass med sin 2-0-seier over Haugesund hjemme.

Start ligger på kvalifiseringsplass, ett poeng foran Stabæk på nedrykk.

Trønderne var best i åpningen, og selv om Start skapte et par muligheter i midtveis i første omgang, var det RBK som fikk uttelling etter et flott angrep. Birger Meling slo presist inn fra venstrekanten på hodet til Samuel Adegbenro, som hadde hadde løpt seg fri og kunne styre inn 1-0.

Tre minutter etter scoringen fikk Adegbenro en ny, god målsjanse, men avslutningen fra om lag 15 meter gikk høyt over.

Over i annen omgang tok Start initiativet i kampen, men sørlendingene klarte ikke å sette RBKs solide keeper André Hansen ordentlig på prøve.

Derimot måtte Start-keeper Jonas Deumeland hente fram en skikkelig enhåndsredning da Birger Meling testet skuddfoten etter 67 minutter.

Start-trener Kjetil Rekdal byttet inn Mathias Bringaker ti minutter før slutt i håp om en scoring, men Rosenborg kontrollerte inn 1-0-seieren før gullfesten kunne starte.

Kristiansanderne presset Rosenborg mot slutten av kampen, men nok en gang vartet trøndernes keeper André Hansen opp med gode redninger.