– Dramatisk for en klubb som Manchester United

Manchester City lekte med Manchester United på Etihad og skaffet seg en luke på tolv poeng til byrivalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sammendraget i vinduet øverst!

Man. City-Man. United 3-1

Manchester City kom godt i gang med en tidlig scoring av David Silva.

Sergio Agüero økte ledelsen, før Anthony Martial tente håpet for de røde djevlene med straffescoring – bortelagets eneste skudd på mål i kampen.

United hadde ikke mye å stille opp med. Fem minutter før full tid, slo Bernardo Silva en utsøkt stikker til innbytter Ilkay Gündogan.

Tyskeren gjorde ingen feil, og sørget for 3-1-seier og et lyseblått Manchester.

– Tolv poeng etter tolv serierunder er dramatisk for en klubb som Manchester United, slo Øyvind Alsaker fast i kommentatorboksen.

José Mourinho har begynt å konsentrere seg om å komme topp fire.

– Hvordan kan vi snakke om tittelen? La oss kjempe om topp fire. Hvis vi en dag er i topp fire, får vi se hva gapet opp er, sier Mourinho til Sky Sports.

– Siden starten av sesongen har vi visst at andreplass forrige sesong var en god prestasjon. Denne sesongen kjemper vi om topp fire, og vi er utenfor. Vi har vanskelige kamper foran oss, og det er nesten umulig å vinne tre kamper på rad. Nå må vi bygge på det vi gjør, følger han opp.

Guardiola vil på sin side ikke ha noe av at byrivalen ikke kan ta dem igjen.

– Vi er i november. Det er veldig mange tøffe kamper igjen, og mye kan skje i fotball. Men etter landslagspausen har vi levert fantastiske prestasjoner. Vi skaper mange sjanser, og forhåpentligvis er alle friske når de kommer tilbake, sier Guardiola til Sky Sports, og sikter til den kommende landslagspausen.

Mourinho: – Ikke dårlig

– Jeg tror ikke engang Mourinho kommer til å si noe annet enn at dette var helt fair, sa Erik Thorstvedt i Premier League-studio like etter kampen.

Den spådommen fikk han ikke nødvendigvis rett i. Mourinho skylder på feil etter kampen.

– Det var ikke en dårlig forestilling i det hele tatt. Alle tre målene var våre feil. Når du gjør feil mot et lag som City, blir du straffet. Jeg mener dette ikke var en dårlig forestilling i det hele tatt, sier portugiseren til Sky Sports.

City med pangstart

Bare etter minuttet fikk publikum servert et tidlig tegn på hva de hadde i vente. Bernardo Silva klinket til fra 20 meter, men ballen snek seg utenfor stolpen.

City sprudlet innledningsvis, og fikk betalt etter elleve minutter.

Raheem Sterling la inn på bakerste. Bernardo Silva kom på et stormende løp, og fikk slått ballen tilbake i feltet. David Silva plukket den opp, tok et touch innover i banen og banket ballen i mål med høyrefoten.

– David Silva er det nærmeste du kommer en perfekt midtbanespiller siden Paul Scholes. Gode spillere finner rom, og han gjør det bedre enn noen, roste Owen Hargreaves, som har spilt for begge Manchester-klubbene, i Premier League-studio i pausen av kampen.

På tidspunktet hadde de røde djevlene bare 14 prosent ballbesittelse. Så jevnet det seg mer ut på Etihad.

– Det var et blendende åpningskvarter av Manchester City. Så har United kommet mer med, kommenterte Øyvind Alsaker.

– Bekymringsfullt

Først i det 44. minutt kom neste sjanse. Bernardo Silva forserte fremover i stor fart, og spilte Sergio Agüero gjennom. Fra skrått hold banket argentineren ballen i nettveggen.

De røde djevlene hadde lite å by på før sidebyttet, og hadde ikke engang hatt et skudd på mål.

– Det flyter ikke godt. Det som er bekymringsfullt, er at det ser ut som spillerne ikke vet hva de skal gjøre, sa Simen Stamsø Møller i Premier League-studio i pausen av kampen.

Praktmål av City

Manchester United fikk en verst tenkelig start på andre omgang. David de Gea sleivet et utspill, og City vant ballen på midtbanen da Jesse Lingard ikke klarte å ta imot ballen.

Agüero forserte fremover. Han spilte vegg med Riyad Mahrez, og banket ballen i nettaket fra skrått hold. Skuddet var så hardt at selv ikke David de Gea rakk å få opp armene.

– Det er en vidunderlig goal. Rett og slett vidunderlig, utbrøt Alsaker da stjernespissen scoret sitt åttende Manchester-derby-mål – ingen har scoret flere, og bare Wayne Rooney like mange.

Da City var i ferd med å drepe all spenningen i kampen, byttet José Mourinho inn Romelu Lukaku. Bare et halvt minutt senere ble den store belgieren lagt i bakken av Éderson i feltet.

Dommeren kunne ikke gjøre noe annet enn å peke på straffemerket, der formspiller Anthony Martial var sikker som banken.

Manchester United klarte ikke å true hjemmelagets mål ordentlig. Istedenfor punkterte innbytter Gündogan kampen fem minutter før full tid. Alene med de Gea gjorde tyskeren ingen feil, etter det som var en praktfull målgivende av Bernardo Silva.

Totalt hadde City 44 trekk i laget før scoringen.

– For en scoring. De triller ball og triller ball. Pasningen er av en annen verden, fra en annen planet. Det er så vakkert, kommenterte Petter Myhre.

Lagoppstillinger

Manchester City (4-3-3): Éderson - Walker, Stones, Laporte, Mendy - D. Silva (Foden), Fernandinho, B. Silva - Mahrez (Sané), Agüero (Gündogan), Sterling.

Manchester United (4-3-3): De Gea - Young, Smalling, Lindelöf, Shaw - Herrera (Mata), Matic, Fellaini - Lingard (Lukaku), Rashford (Sánchez), Martial.