Chelsea-stjerne slapp unna med grisetakling: – Kunne blitt alvorlig

Chelsea ga fra seg poeng da Everton kom på besøk. Sannsynligvis var de heldige som fikk fullføre kampen med elleve spillere på banen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Jorginhos grisetakling i vinduet øverst!

Chelsea-Everton 0-0

Før hvilen skjedde det fint lite på Stamford Bridge. Chelsea hadde bare én avslutning på mål, som ble reddet mesterlig av Jordan Pickford.

I TV 2s Premier League-studio tok de opp en situasjon som kunne endret premissene for kampen. Midtbaneelegant Jorginho grisetaklet Gylfi Sigurdsson midtveis i første omgang, men slapp unna med det gule.

Grisetakling

Det var vanskelig å se ved første øyekast, men reprisene viste at Jorginho hadde begge beina over bakken da han taklet.

– Det er rødt. Du ser det ikke med en gang, men du ser det på Sigurdssons reaksjon. Begge beina er over bakken. Det anses som en uforsvarlig takling, og det kunne lett ha blitt gitt rødt kort. Sigurdsson er heldig som ikke ble alvorlig skadet, sa Owen Hargreaves i TV 2s Premier League-studio.

– Jorginho er ikke like effektiv uten ball, fulgte han opp.

Den tidligere Premier League-profilen fikk medhold av Erik Thorstvedt.

– Med det hoppet og den taklingen, er det rødt, slo Thorstvedt fast.

Senere i omgangen kastet Marcos Alonso seg inn i en takling som rammet Theo Walcott. Chelsea-backen stemplet ham i ankelen, men fikk ikke engang frispark imot seg.

– Det er minst et gult, sa Simen Stamsø Møller, som ikke kunne begripe at dommeren ikke blåste.

Sjansebonanza

Etter pause var det mer fart i de blå fra London. Før tilskuerne hadde kommet seg inn fra pølseboden, la Eden Hazard ballen inn i feltet fra venstreflanken. Álvaro Morata rakk ikke å reagere da ballen snek seg forbi en forsvarsspiller, men traff den med leggen. Igjen reddet Pickford på strålende vis.

Da ble det for alvor liv i kampen. Evertons Bernard sløste bort en eventyrlig mulighet, før Chelsea kontret og Willians avslutning strøk stolpen.

Så banket Eden Hazard til fra distanse, før Alonso traff stolpen. Hazard prøvde seg igjen med et skudd i steget, men ballen gikk utenfor.

Det ville seg bare ikke for Chelsea, som ga fra seg poeng på Stamford Bridge for første gang mot et lag utenfor «topp seks». Dermed har de to poeng opp til Liverpool, som er serieleder før Manchester-derbyet søndag ettermiddag.

Lagoppstillinger

Chelsea (4-3-3): Kepa - Azpilicueta, Rüdiger, Luiz, Alonso - Kanté, Jorginho (Fábregas), Kovacic (Barkley) - Willian (Pedro), Morata, Hazard.

Everton (4-2-3-1): Pickford - Coleman, Keane, Mina, Digne - Gomes, Gueye - Walcott, Sigurdsson (Jagielka), Bernard (Lookman) - Richarlison (Calvert-Lewin).