BESLAGLAGT: Dette flyet fikk ikke gjennomført flyvningen fra Frankrike til England, på grunn av utestående regninger.
BESLAGLAGT: Dette flyet fikk ikke gjennomført flyvningen fra Frankrike til England, på grunn av utestående regninger. Foto: AP Photo

149 passasjerer ble forsinket da Frankrike beslagla Ryanair-fly

Torsdag denne uken fikk 149 passasjerer en kraftig forsinkelse på sin flyreise, etter at franske myndigheter beslagla flyet deres på grunn av ubetalte regninger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De fleste av oss har opplevd forsinkelser når man skal ut på tur, men det er nok ikke like mange som kan skylde på at flyet man skal reise med blir beslaglagt.

Det kan derimot 149 passasjerer som skulle fly fra Frankrike til England denne uken.

Sent torsdag kveld var passasjerene klare for å fly fra flyplassen Bordeaux-Merignac vest i Frankrike til Stansted flyplass i England, skriver AP.

Det fikk de dog ikke gjort, på grunn av flyselskapets ubetalte regninger.

Passasjerene hadde allerede kommet seg gjennom passkontrollen og sikkerhetskontrollen, og var på vei til å gå om bord på flyet, da de fikk beskjed om å gjøre helomvending.

– De ansatte på flyplassen fortalte oss at det var et problem med flyet, sier han til nyhetsbyrået, sier en av passasjerene, Boris Hejblum, til AP.

Lite informasjon

Ifølge Hejblum var det ingen Ryanair-ansatte som kunne gi mer informasjon til passasjerene.

– Jeg syntes det var rart at politiet var de eneste som ga oss informasjon, sier han.

Den eneste kommunikasjonen som kom fra flyselskapets side var to tekstmeldinger. Den ene fortalte av flyvningen var forsinket, mens den andre inneholdt en matkupong verdt fem euro. Det tilsvarer omlag 48 norske kroner.

– Det er mindre enn et smørbrød koster på kaféen på flyplassen, sier Hejblum til AP.​

Purret i mai

Ifølge franske myndigheter ble flyet beslaglagt fordi Ryanair måtte betale tilbake midler som EU har erklært som ulovlige subsidier. Franske myndigheter mener hendelsen er beklagelig.

Talsperson for Frankrikes luftfarsforbund, Eric Heraud, sier til AP at myndighetene har prøvd å få pengene tilbake siden 2014, men uten hell.

Den siste purringen ble ifølge Heraud sendt i mai i år, og etter seks måneder uten svar fra flyselskapet, gikk myndighetene til verks tidligere denne uken.

Fem timer forsinket

Passasjerene som skulle vært om bord på det beslaglagte flyet, ble etter hvert plassert på et annet, og kom seg til Stansted flyplass i London.

Riktig nok fem timer senere enn planlagt.

Flymaskinen ble frigitt av franske myndigheter fredag, etter at Ryanair hadde betalt en regning på 525.000 euro. Det tilsvarer over fem millioner norske kroner.

Ryanair har ikke gitt noen offentlig kommentar om hendelsen.