STORE ØDELEGGELSER: Utbrente biler står langs veien i Paradise, California. Hele byen er utslettet etter den kraftige brannen som har herjet gjennom landet.
STORE ØDELEGGELSER: Utbrente biler står langs veien i Paradise, California. Hele byen er utslettet etter den kraftige brannen som har herjet gjennom landet. Foto: Josh Edelson/AFP

Flere døde etter skogbranner i USA:

Flere døde etter skogbranner i USA

Minst 25 personer er døde som følge av skogbrannene i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Redningsarbeidere sier de har funnet flere døde mennesker i byen Paradise, som har blitt svært hardt rammet av skogbrannene i California.

Byen, som ligger nord i delstaten, hadde omlag 27.000 innbyggere. Nå er den i praksis utslettet etter det som omtales som den mest ødeleggende skogbrannen i Californias historie.

Det tok flere timer å hente ut levningene av de døde som er funnet så langt. Fra før er elleve mennesker bekreftet omkommet i brannen, ni av dem i Paradise. I tillegg er mange fortsatt savnet etter ildens herjinger. Lenger sør er to personer bekreftet døde etter en brann nær storbyen Los Angeles.

Minst 25 personer er døde etter skogbrannene.

Flere branner

Årsaken til skogbrannen i nord er foreløpig ikke kjent, men fredag opplyste et lokalt strømselskap at de opplevde problemer med en kraftlinje bare minutter før brannen startet. Det ble funnet skader på en mast i nærheten av Paradise.​

Den voldsomme brannen i nord spredde seg svært raskt i den kraftige vinden og det tørre været i området. Over 6.700 bygninger, de fleste av dem boliger, har blitt tatt av flammene.

Også sør i California brenner det for tiden. I Malibu er alle innbyggerne blitt beordret til å evakuere, blant annet kjendiser som Lady Gaga, Kim Kardashian West, Caitlyn Jenner og Guillermo del Toro.

Settet til HBO-serien Westworld, som ligger på den historiske Paramount-ranchen, er også fullstendig nedbrent.

Flammene truer også Thousand Oaks, som allerede har opplevd en tragedie denne uken. Det var her tolv mennesker ble skutt og drept av en tidligere soldat på en bar onsdag.​

Stor innsats

Lørdag morgen opplyste delstatsmyndighetene at brannen i nord har spredt seg ytterligere og dekket et område på 404 kvadratkilometer. De over 3.000 brannmannskapene er ute i felten har likevel klart å få kontroll over rundt 20 prosent av brannen.

Over 150.000 personer er på flukt fra de ulike skogbrannene i delstaten.