Stortalentet med herlig revansj etter marerittdebuten

Juan Foyth slo tilbake for Tottenham, men 20-åringens drømmekveld kunne blitt spolert av Alexander Sørloth.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Crystal Palace - Tottenham 0-1

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Tottenham slet med å bryte ned Crystal Palace borte på Selhurst Park, men midtveis i andreomgang stanget 20 år gamle Juan Foyth inn kampens eneste mål.

– Alle står og lurer på hva som skjer. Foyth tar saken i egne hender og skriver historien selv. Det smilet og den gleden forteller absolutt alt av den historien, sa TV 2-fotballkommentator Kasper Wikestad.

Den unge argentineren, som ble hentet fra Estudiantes i hjemlandet i fjor, fikk ingen god Premier League-debut forrige helg da han laget to straffespark mot Wolverhampton.

– Det må føles utrolig godt. Han laget to straffespark sist, og selv om de vant, så satt han ikke igjen med en god følelse. Så fikk han denne. Det kan ikke bli bedre enn dette, sier TV 2s fotballekspert Erik Huseklepp i Premier League-studio.

– Kunne nesten drept ham

Juan Foyth fornyet tillit i midtforsvaret av manager Mauricio Pochettino.

– Pochettino skal ha honnør for å sette han på fra start. Det er lett å ta ham ut og nesten drepe ham. Det viste seg ikke å være dumt å sette ham inn igjen, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller.

Foyth var fornøyd med målet, men påpeker at lagets seier var det viktigste.

– Jeg måtte lære av det som skjedde, men vi har trent godt. Situasjonene forrige uke hjalp meg, sier Foyth, som fikk ros av lagkamerat Dele Alli.

– Han fortjener honnør for måten han slår tilbake. Det sier mye om karakteren hans. Dette er den beste måten å lære på, sier Alli.

Sørloth kunne spolert festen

Alexander Sørloth, som tidligere lørdag ble kalt inn i den norske landslagstroppen etter Joshua Kings skade, ble byttet inn like etter scoringen til Juan Foyth. Spissen fikk de siste tjue minuttene på banen.

– Han har gjort mye positivt, kommenterte Wikestad i sluttminuttene.

Crystal Palace presset Tottenham etter scoringen. På overtid fikk Sørloth en enorm mulighet til å sette inn utligningen, men avslutningen fra kloss hold gikk rett på keeper Hugo Lloris og til hjørnespark.

Sørloth venter fortsatt på sin første nettkjenning i Premier League.

Heung-min Son fikk en gedigen mulighet på kontring etter det påfølgende hjørnesparket, men Wayne Hennessey lå klar og reddet avslutningen.

Det endte med seier for Tottenham, som går opp med samme poengsum som Chelsea og Liverpool før resten av Premier League-runden spilles søndag. Serieleder Manchester City er to poeng foran.​

Crystal Palace ligger på 16. plass med kun åtte poeng etter tolv kamper.​