DREPT: Jamal Khashoggi ble drept på det Saudi-Arabiske konsulatet. Liket er fortsatt ikke funnet.
DREPT: Jamal Khashoggi ble drept på det Saudi-Arabiske konsulatet. Liket er fortsatt ikke funnet. Foto: Scanpix/Reuters

Erdogan: Tyrkia har delt Khashoggi-opptak med flere land

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier opptak knyttet til drapet på Jamal Khashoggi er blitt delt med USA, Saudi-Arabia, Storbritannia og flere andre land.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Erdogan fortalte om opptakene i en TV-sendt tale lørdag.

Tidligere har en rekke tyrkiske medier skrevet at det finnes lydopptak av drapet på Khashoggi inne på Saudi-Arabias konsulat i Istanbul.

Saudi-Arabia nektet lenge for drapet, men innrømte til slutt at den regimekritiske journalisten Jamal Khashoggi ble drept på konsulatet. Regjeringen i Saudi-Arabia har antydet at drapet ble utført av etterretningsagenter eller andre tjenestemenn som ikke hadde klarsignal fra høyere hold.

Erdogan stoler imidlertid ikke på denne forklaringen og tror i stedet at noen med høye posisjoner i det saudiarabiske regimet ga ordre om drapet.

Ifølge Al Jazeera har tyrkisk politi nå avsluttet søket etter Khashoggis lik. Nyhetskanalen siterer anonyme kilder, og det er foreløpig ikke bekreftet fra offisielt hold at søket er avsluttet. I forrige uke sa Erdogans rådgiver Yasin Aktay at journalisten trolig ble oppløst i syre etter at han ble drept.

(©NTB)