Fredag ettermiddag ble det funnet en død person, som politiet tror er savnede Dante (12).

– Ved 15.40-tiden i dag fant vi en død person. Vedkommende er ikke ferdig identifisert, men det er med all sannsynlighet Dante som er funnet, sa politiinspektør Christer Bartholdsson til Expressen fredag.

Etter nyheten om at politiet hadde funnet en død person som de antok var Dante fredag, har Falkenberg kommet sammen i sorg. Både i kirken og på byens torg har folk samlet seg for å vise sin støtte til Dantes familie, skriver Aftonbladet.

By i sorg

Bilder fra stedet viser tente lys, kosebamser og blomsterbuketter som folk har lagt ned som en siste hilsen til tolvåringen.

12-åringen har vært savnet siden tirsdag ettermiddag, da han ikke kom hjem etter å ha vært ute og luftet familiens hund.

De siste dagene har mer enn 1000 personer lett etter ham i den svenske byen Falkenberg, og medlemmer i Facebook-gruppen «Sök efter Dante,» har samlet inn nærmere 250.000 kroner til søket, skriver Aftonbladet.

Nå skriver avisen at pengene har ført til bråk og politiet har blitt koblet inn i saken.

«Kaos»

Parisa Jafari startet Facebook-gruppen. Hun har ikke vært involvert i innsamlingen eller hatt noe med pengene å gjøre.

– Jeg hadde en god tanke med å starte gruppen, men siden pengene kom inn i bildet har alt blitt kaos, sier Jafari til Aftonbladet.

Avisen skriver at de har skjermdumper fra en nettbank, som viser en overføring av 244.183 svenske kroner fra en av gruppens administratorer, til en annen.

To administratorer anklager hverandre for å holde tilbake penger, mens flere personer knyttet til innsamlingen oppgir at de har blitt truet av personer som har donert penger.

Politiet bekrefter

Peter Adlersson, pressetalsperson for politiets region vest i Sverige, bekrefter overfor Aftonbladet at politiet jobber med en sak som omhandler pengene.

Han sier til avisen at det dreier seg om drøyt 200.000 svenske kroner.

– Vi har fått inn opplysninger fra en av innsamlingens arrangører, og kommer til å opprette en anmeldelse. Vi har jo bare hørt den ene partens historie, og de opplysningene går ut på at en person ikke vil gi fra seg disse pengene. Nå kommer dette til å etterforskes, antakeligvis for mistanke om underslag eller bedrageri, sier Adlersson.

Aftonbladet har ikke kommet i kontakt med de to personene som skal ha hatt kontroll over pengene.