Leteaksjon avsluttet uten funn:

Nordmann havnet over bord på danskebåten

En mann havnet over bord fra skipet Stena Saga natt til lørdag. Lørdag morgen ble søket avsluttet uten funn av mannen. De reisende blir tilbudt krisehjelp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Like før klokken 08 lørdag morgen avsluttet letemannskapene søket etter mannen som havnet over bord og Stena Saga returnerer til Norge.

Klokken 02.30 gikk alarmen på danskebåten Stena Saga, da en mann hadde havnet over bord.

Skipet var da utenfor Hamburgsund i Sverige, på vei fra Oslo til Fredrikshavn.

Den svenske hovedredningssentralen bekrefter overfor TV 2 lørdag morgen at det ble satt i gang en stor leteaksjon.

– Vi fikk varsel klokken 02.30 om at en mann hadde falt fra skipet. Det var flere vitner til hendelsen, sier redningsleder Anders Lännholm ved den svenske hovedredningssentralen.

Den savnede skal ha havnet over bord fra et dekk rundt 20 meter over vannflaten.

Lännholm sier det ikke er kommet opplysninger som tilsier at mannen skal ha blitt dyttet.

Søket avsluttet

Like før klokken 08 lørdag morgen opplyser Sjö- och flyräddningscentralen at søket er avsluttet.

– Vi har gjennomført et grundig søk i seks timer, uten funn. Nå har vi, i samarbeid med politiet, blitt enige om å avslutte søket, sier kommunikasjonsmedarbeider Nina Brundin ved hovedredningssentralen i Göteborg.

Pressesjef Jesper Walterson i Stena Line, bekrefter overfor TV 2 at det er en nordmann som har falt over bord, men sier at han ikke vet hvordan mannen falt over bord.

– Dette er bare tragisk, sier Walterson til TV 2.

Reisende tilbys krisehjelp

Stena Saga var på vei til Fredrikshavn da mannen falt over bord. Skipet deltok i leteaksjonen og kom seg derfor aldri til Danmark. Når leteaksjonen nå er avsluttet vil skipet isteden returnere til Oslo.

– Vi returnerer til Norge for å unngå forsinkelser. Skipet ankommer Oslo klokken 18 lørdag kveld. Alle gjestene om bord blir tilbudt krisehjelp, sier Walterson.

Under den seks timer lange leteaksjonen deltok fire større fartøy, en losbåt, et kystvaktskip og en båt fra redningsselskapet, samt et helikopter

Stena Saga fikk instruks om å holde seg i området utenfor Fjällbacka og deltok i søket hele natten. Også København-båten Crown Seaways og Kiel-fergen Color Magic var involvert i søket.