Andreas Granqvist var en av Sveriges store profiler under årets VM i Russland. Nå forteller han om et valg kone ikke var helt fornøyd med.
Andreas Granqvist var en av Sveriges store profiler under årets VM i Russland. Nå forteller han om et valg kone ikke var helt fornøyd med. Foto: Manan Vatsyayana

Fotballprofilens valg fikk konen til å briste ut i gråt

I en svensk podkast forteller Andreas Granqvist om et karrierevalg som ikke falt i god jord hos kona.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det svenske landslaget var en av flere overraskelser under årets VM i Russland.

Dessverre for «Söta bror» ble England for sterke i en kvartfinale som engelskmennene vant 2-0.

En av spillerne som imponerte under svenskenes Russland-eventyr, var midtstopper Andras Granqvist.

Det begynte også å florere et rykte om at selvsete Manchester United og Jose Mourinho var interessere i svensken.

I den svenske podkasten "Vägen till toppen" forteller Granqvist om interessen fra United, men han letter også på sløret om et karrierevalg som kona ikke nødvendigvis var helt enig i, skriver svenske Expressen.

I perioden 2011-2013 spilte Granqvist for den italienske klubben Genoa, hvor han fikk 59 kamper iløpet av sin tid i klubben. Mot slutten av oppholdet i Italia var det ikke Manchester United, men det London baserte laget Queens Park Rangers som viste stor interesse i stopperen.

Granqvist forteller i podkasten at han og QPR var så nære en overgang at det eneste som manglet var å signere kontrakten. Men før Granqvist rakk å dra til London, kom den russiske klubben Krasnodar på banen.

Valget falt til slutt på Krasnodar og Russland, en avgjørelse som fikk hans kone Sofie Granqvist til å briste ut i gråt.

– Jeg tok det opp med min kone og forklarte at det var et godt valg fotballmessig for meg, men også et godt skritt økonomisk.

– Vår felles fremtid ville være økonomisk trygg. Men hun sa at hun var lei seg, at hun heller ville til London og at Krasnodar ikke var helt det samme, forteller Granqvist til podkast-vert Camilla Enströms.