Drammen-ØIF Arendal 29-28 (12-12)

ØIF Arendal kunne tatt over tabelltopp med poeng mot Drammen, men gikk austegdene gikk i stedet på sesongens første nederlag.

– Måten Kristian Kjelling styrte denne kampen fra sidelinjen var verdensklasse, sier TV 2s håndballekspert Bent Svele.

Med bare fire sekunder igjen å spille kastet Thomas Horneland Boilesen inn det avgjørende 29-28-målet for Drammen.

– Det var fantastisk. Med så mange folk på tribunen og så mange skader vi har, er det fantastisk å slå Arendal, sier han til TV 2.

OMFAVNET AV SJEFEN: Kristian Kjelling gir Goran Rajkovic en skikkelig bamseklem etter nervedramaet.
OMFAVNET AV SJEFEN: Kristian Kjelling gir Goran Rajkovic en skikkelig bamseklem etter nervedramaet.

Drammen hadde hele seks spillere på skadelisten, inkludert de to målvaktene. Det gjorde at de måtte hente inn 38 år gamle Goran Rajkovic, som la opp for to år siden, i tillegg til 19-åringen Sander Akerlie fra andredivisjonsklubben HK-72 Sande.

Hyller laget

Rajkovic vartet opp med ti redninger og storspilte i Drammen-målet, før han satte seg mot slutten av kampen.

– Det var fantastisk, men vi er et lag. Det var jævlig bra fra første til siste mann. Alle var bra i dag. Det var hele laget som vant, sier han til TV 2.

38-åringen fikk også ros fra mannen han skal vikariere for de neste ukene.

– Han har gjort en veldig bra figur. Vi slapp inn tolv mål, så det er veldig bra. Forsvaret sto bra, vi har et bra forsvar. Goran er rutinert og posisjonerer seg riktig. Det ser enkelt ut, men det er fordi han har gjort en god jobb i forkant, sa Drammens skadde keeper Mathias Kolstad Holm i pausen.​

Kroatiske Rajkovic, som har bosatt seg i Drammen sammen med familien etter spill i blant andre Drammen og Elverum i løpet av karrieren, ble omfavnet av trener Kristian Kjelling i de elleveville jubelscenene like etter kampslutt i Drammenshallen fredag.

– Goran hadde en fantastisk førsteomgang. I andreomgang sa han at dersom han ikke reddet neste, så ville han bytte. Da kom Sander inn og gjorde det bra, sier Drammen-trener Kjelling til TV 2.

Debutant reddet straffe

Til tross for skadeproblemene ledet Drammen på det meste med tre mål i førsteomgang, sist på 11-8, men André Lindboe kontret inn 12-12 før pause.

Sander Akerlie, som ble hentet inn fra andredivisjonsklubben HK-72 Sande, markerte seg også umiddelbart med straffredning i sin Eliteserie-debut.

– Han er nesten nede i spagaten. Nesten som å se Frode Scheie i glansdagene, sa TV 2s håndballkommentator Harald Bredeli.

19-åringen fikk de snaut ti siste minuttene i Drammenshallen.

Andreomgang ble et nervedrama og lagene fulgte hverandre som skygger, men få sekunder før slutt avgjorde Thomas Horneland Boilesen til 29-28.

Dermed leder fortsatt Elverum fortsatt Eliteserien på målforskjell foran ØIF.