INNTOK MORSROLLEN: Flyvertinne Patrisha Organo nølte ikke med å være behjelpelig under flyvningen med Philippine Airlines. Babyens ansikt er «sladdet» av Organo ettersom familien ville være anonym.
INNTOK MORSROLLEN: Flyvertinne Patrisha Organo nølte ikke med å være behjelpelig under flyvningen med Philippine Airlines. Babyens ansikt er «sladdet» av Organo ettersom familien ville være anonym. Foto: Facebook / Patrisha Organo

Moren gikk tom – da tok flyvertinnen grep

Flyvertinne Patrisha Organo var ikke i tvil om hva hun skulle gjøre da en fortvilt mor gikk tom for morsmelkerstatning på flyet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag jobbet Patrisha Organo som flyvertinne for Philippine Airlines, under en flyvning som skulle vise seg å bli ganske spesiell.

Kort tid etter takeoff hørte Organo babygråt, og hun gikk bort for å høre om det gikk bra med mor og barn.

– Jeg sa til moren at hun burde gi henne mat, men med tårer i øynene fortalte hun meg at hun hadde gått tom for morsmelkerstatning, forteller Organo, som har skrevet om hendelsen på Facebook.

– Kunne se lettelsen

Det var heller ikke noe morsmelkerstatning tilgjengelig om bord i flyet. Organo, som selv har en ett år gammel datter, sier det stakk i hjertet hennes.

– Jeg tenkte at det bare var én ting jeg kunne gjøre, og det var å tilby min egen melk. Så det gjorde jeg, sier Organo.

Moren og babyen ble med til kjøkkenet i flyet, og Organo startet ammingen. Flyvertinnen sier hun kunne se lettelsen i morens øyne.

– Jeg fortsatte å amme babyen til hun sovnet, og så fulgte jeg dem tilbake til setet. Moren var dypt takknemlig.

Viralt Facebook-innlegg

Det var allerede en spesiell flyvning for Organo, ettersom hun skulle godkjennes som kvalifisert til å være «cabin crew evaluator». Men at turen skulle bli såpass spesiell, hadde hun ikke regnet med

Facebook-innlegget har gått viralt, med nærmere 150.000 reaksjoner og over 30.000 delinger i skrivende stund.

I tillegg har over 6000 mennesker lagt igjen kommentarer om hvor imponerte de er.