Filmstjerne klønet til åpningstrekket mot Magnus Carlsen

Det gikk ikke problemfritt da Hollywood-stjernen Woody Harrelson gjorde Fabiano Caruanas første trekk i sjakk-VM. Han veltet kongen og flyttet feil brikke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hendelsen i videovinduet øverst!

Omringet av blitzregn skulle den amerikanske skuespilleren Woody Harrelson utføre VMs første trekk på Fabiano Caruanas vegne i London.

Det gikk litt klønete for seg.

Woody Harrelson veltet VM-utforderens kongebrikke og gjorde feil trekk. Han flyttet den ene bonden til d4, men det skulle være e4.

– Jeg prøvde å gjøre noe jeg trodde kanskje ville vært morsomt, forklarer han til TV 2.

– Jeg trodde han sa d4, men han sa e4. Jeg dro ned kongen, og jeg var den eneste som syntes det var morsomt. Jeg satte opp kongen og gjorde trekket til d4, og da så jeg er rart blikk og Fabiano snakket med dommeren. Jeg hadde gjort feil trekk, fortsetter han lattermildt.

Feilen ble raskt rettet opp. Regjerende mester Magnus Carlsen overrasket ved ikke å svare med kongebonden. I stedet gjorde han c5 og gikk for såkalt siciliansk åpning.

Carlsen spiller det første partiet med svarte brikker. Han har vært verdensmester siden 2013. Det er knyttet ekstra stor spenning til VM i London.

– Jeg elsker å se dem spille. Jeg har vært litt opptatt med å spille selv i dag, men nå skal jeg følge med. Jeg er veldig spent, sier Harrelson.

Caruana har hatt strålende resultater i år og har i høst vært nær å vippe Carlsen ned fra førsteplassen på verdensrankingen.

– Som amerikaner burde jeg holde med Caruana, men jeg er stor fan av Magnus. Han er så elegant. Han har et stort navn i denne sporten, og du må beundre hvordan han opptrer og måten han snakker på. Det er mye ved ham å beundre, sier Harrelson.

(©NTB/TV 2)