SAVNET: 12 år gamle Dante ble sist sett på tirsdag 6. november.
SAVNET: 12 år gamle Dante ble sist sett på tirsdag 6. november. Foto: Politiet / Privat

Savnet siden tirsdag:

– Politiet har funnet Dantes briller

Ifølge Aftonbladet oppgir flere kilder at politiet har funnet savnede Dantes briller. Den svenske 12-åringen har vært savnet siden tirsdag

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag kveld ble det kjent at politiet i Falkenberg i Sverige har beordret at vannstanden skal senkes i elven Ätran i søket etter 12 år gamle Dante.

Gutten, som har Downs syndrom, har vært savnet siden tirsdag klokken 18. Han var ute og luftet hunden i Falkenberg, men kom ikke hjem igjen. Det gjorde imidlertid hunden, som var uskadd.

Den siste tiden har søket konsentrert seg rundt elven Ätran, der dykkere og kystvakt til nå har søkt forgjeves.

Ga ordre til vannkraftverk

Fredag ettermiddag melder Aftonbladet at politiet har funnet Dantes briller i søkeområdet. Det opplyser flere kilder overfor avisen.

– Vi forteller ingenting om hvilke funn som gjøres. Det er mange ute i terrenget, og de finner ting hele tiden, sier det svenske politiets pressetalsmann Jan Strannegård, som altså ikke vil bekrefte funnet av brillene.

Flere tusen mennesker har vært involvert i letingen etter den savnede 12-åringen. Et stykke ovenfor søkeområdet ligger et vannkraftverk, og det var her politiet torsdag kveld beordret at vannstrømmen skulle minskes.

– De gjør justeringer i løpet av døgnet. Vi har bedt dem justere ned vannmengden, og å ikke øke det. Den ordren gjelder inntil videre, sa politiets pressetalsmann Hans Lippens torsdag.

Holder alle muligheter åpne

Natt til fredag lå det tett tåke over Falkenberg, som hindret politiet i å benytte helikopter. Uansett vær søker politi, militær og tusenvis av frivillige etter 12-åringen.

Politiet har fokusert mye på å lete i vann, og torsdag søkte politiet og redningstjeneste etter gutten i båt. Samtidig fortsetter også søket på land.

– Situasjonen blir mer kritisk for hver time som går. Men vi kjemper videre, sier Lippens.

Politiet har ikke uttalt at de mistenker at noe kriminelt har skjedd. De har likevel startet etterforskning, og sier de holder alle muligheter åpne for hva som har skjedd.