LSK Kvinner kom godt ut av trekningen. Barcelona har et sterkt kvinnelag, men det kan ikke måle seg med de beste klubbene i fredagens kvartfinaletrekning. Likevel er det en formidabel motstander som venter. Barcelona vant sammenlagt 8-0 over skotske Glasgow City i åttedelsfinalen.

Drømmemotstanderen Slavia Praha, som sensasjonelt er kvartfinaleklar etter å ha startet i kvalifiseringsrunden, tilfalt derimot Bayern München. Vinneren av det oppgjøret blir motstander for LSK eller Barcelona i semifinalen.

– Jeg tror vi kunne trukket en vanskeligere motstander. Men det blir veldig kult med Barcelona, og det blir en spennende utfordring, sier LSK-stjernen Guro Reiten til TV 2 etter at trekningen er et faktum.​

Det ligger an til norske dueller i kvartfinalene når Lyon (Ada Hegerberg) møter Wolfsburg (Caroline Graham Hansen og Kristine Minde) og Chelsea (Maren Mjelde og Maria Thorisdottir) møter Paris Saint-Germain (Andrine Hegerberg).

Lyon tok sin tredje strake mesterligatriumf da Wolfsburg ble slått 4-1 etter ekstraomganger i finalen i Kiev i mai. Ada Hegerberg scoret i finalen og satte ny sesongrekord med 15 mesterligamål.

– Det blir tøft for begge lag, men det er morsomt å møte de beste. Jeg er meget klar for revansje, sier Caroline Graham Hansen til TV 2 om møtet med forrige sesongs vinner.

Slik ble kvartfinalene:

Slavia Praha (Tsjekkia) – Bayern München (Tyskland), Barcelona (Spania) – LSK Kvinner (Norge), Lyon (Frankrike) – Wolfsburg (Tyskland), Chelsea (England) – Paris Saint-Germain (Frankrike).

Første kamp spilles 20. eller 21. mars og returkampene en uke senere.

Semifinaler: Vinner Lyon/Wolfsburg – vinner Chelsea/Paris Saint-Germain, vinner Slavia Praha/Bayern München – vinner Barcelona/LSK Kvinner.

Semifinalene spilles 21./21. og 27./28. april.

Finalen spilles 18. mai på Ferencvaros stadion i Budapest.

(©NTB)