VED GODT MOT: Kristoffer Ajer smiler etter operasjonen torsdag.
VED GODT MOT: Kristoffer Ajer smiler etter operasjonen torsdag. Foto: Privat, med tillatelse fra Ajer

Slik ser Ajer ut etter operasjonen

Kristoffer Ajer gjennomførte torsdag operasjon etter sin stygge hodeskade. Landslagskamerat Håvard Nordtveit mimrer tilbake til da klubbkamerat pådro seg en lignende skade i 2015.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Slovenia-Norge på TV 2 og TV 2 Sumo fredag fra 20.30 (kampstart 20.45)

Søndag pådro Kristoffer Ajer seg tre brudd i ansiktet under kamp for Celtic.

Torsdag gjennomførte 20-åringen operasjon i Glasgow, og har i etterkant lagt ut et bilde på sin Instagram-konto.

Der er det tydelig at midtstopperen har gjennomgått en solid operasjon, men han bekrefter overfor TV 2 at den har gått fint.

– Alt gikk fint, og jeg kan trene om en uke. Det eneste jeg må være forsiktig med den første tiden er at jeg må unngå kontaktøvelser. Planen er at jeg kan spille fotball igjen om fire til seks uker, sier han.

Ajer pådro seg tre brudd i hoderegionen, og forteller i detalj om hvordan operasjonen ble gjennomført.

– Det var tre brudd og det ble satt inn titanplater, men de ga klar beskjed om at det ikke er sånne plater som piper i sikkerhetskontrollen. Kirurgen opererte bruddet ved tinningen gjennom munnen, fikset bruddet over øyet ved å snitte opp litt av øyebrynet, og så måtte han ned under øyelokket for å fikse det bruddet under øyet, forteller Celtic-spilleren.

– Kirurgen var meget godt fornøyd da jeg snakket med han etterpå, og aldri før har jeg sett tøffere ut. Endelig ser jeg ut som en skotsk midtstopper.

SLIK SÅ DET UT: Kristoffer Ajers røntgenbilder forut for operasjonen. Foto: Privat

Nordtveit-kollisjon førte til lignende skade i 2015
Det er ikke første gang en norsk midtstopper har vært innblandet i en stygg hodeduell. I 2015 ble Borussia Mönchengladbach-spiller Martin Stranzl også operert for brudd i øyehulen etter et sammenstøt med sin daværende lagkamerat, Håvard Nordtveit, som så med gru på bildene av landslagskollega Ajer da Celtic-spilleren pådro seg skaden i helgen. Han mimrer også tilbake til hendelsen med sin daværende lagkamerat Stranzl.

– Da jeg så de bildene, så så det ikke så godt ut. Når det gjelder Stranzl, så sa jeg at «sånt skjer når du kommer borti en nordmann» etter den skaden han fikk. Han måtte bære maske i noen uker etterpå, og det tok litt tid før han kom tilbake, men forhåpentligvis så klarer det å helbrede seg kjapt for Kristoffer sin del slik at han kommer seg tilbake på banen kjappest mulig, sier den nåværende Hoffenheim-stopperen til TV 2.

Stranzl ble i 2015 også anslått å være ute i seks til åte uker, men ifølge Transfermarkt var han tilbake i spill først etter tre og en halv måned på sidelinjen. Stranzl var imidlertid hele 35 år da skaden oppstod, og Nordtveit håper at 15 år yngre Ajer kommer raskere tilbake.

– Det er en stund siden, så jeg husker ikke helt, men det var noen komplikasjoner der. Men han var jo også en gammel mann. Kristoffer er mye yngre, så det kan hende det helbredes kjappere, sier mannen som i hvert fall uansett må klare seg uten Kristoffer Ajer ved sin side i Norges midtforsvar mot Slovenia fredag.

Se Slovenia-Norge på TV 2 og TV 2 Sumo fredag fra 20.30 (kampstart 20.45)