Kane tror fremdeles på ligatittel: – Ikke langt unna

Harry Kane vil fortsette å pøse inn mål og drømmer om å løfte Premier League-trofeet for Tottenham.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Crystal Palace - Tottenham på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo lørdag fra klokken 18.00 (kampstart 18.30)

Med to scoringer mot PSV holdt Harry Kane liv i Tottenhams Champions League-drøm tirsdag. Samtidig nådde målmaskinen en ny imponerende milepæl. Nå er 25-åringen oppe i 150 scoringer totalt for Spurs.

– Det er en stor bragd. Men slikt vil være viktigere for meg mot slutten av karrieren enn nå. Jeg vil bare at det skal fortsette slik. La oss se hvor fort vi når 200. Jeg husker ikke om jeg hadde flere mål på samme tid forrige sesong, folk sammenligner alltid med tidligere sesonger. Det handler om å holde seg frisk og rask. Jeg føler meg bra, er klar for hver kamp og full av energi. Forhåpentligvis kan jeg være frempå og score minst ett mål per kamp, sier Kane.

Se reportasje i videovinduet øverst!

Les også: PL-bloggen: «Tottenham har aldri vært bedre i moderne tid. Kane er i rute til sin nest beste sesong. Allikevel er det krise for Spurs. Eller?»

– Ekstra deilig på bortebane
Superspissen har flust av drømmetreff i minneboka, men selv om det ikke var en perle, er forrige sesongs matchvinnerscoring mot neste motstander, Crystal Palace, en av Kanes personlige favoritter.

– Det er ett av yndlingsmålene mine fra forrige sesong fordi det er et tøft oppgjør. Vi knep seieren helt på slutten. Det er ekstra deilig på bortebane. Lørdagens kamp blir nok også vanskelig. Gode spillere som Wilfried Zaha og Andros Townsend er alltid en trussel. De er et godt lag og det har de vist de siste sesongene mot større klubber. De har kanskje ikke fått med seg et bra resultat, men de har spilt gode kamper. Men vi vet at vi er gode nok til å vinne. Jeg gleder meg, sier Kane forut for lørdagens TV 2 Premium-sendte kveldskamp i Premier League.

Tror på ligatittel
​Det har ikke bare vært god stemning i nord-London selv om sesongstarten har vært bra. Den nye arenaen lar vente på seg og manager Mauricio Pochettino har vært noe frustrert den siste tiden. Men Kane tror allikevel dette kan være sesongen Tottenham endelig går helt til topps i Premier League.

– Ja, selvsagt. Vi ligger ikke så langt unna toppen. Med tanke på alt som skjer rundt troppen, spillere som kom sent tilbake fra VM, uroen rundt det nye stadionet og Wembley, så har det vært en god start. Åtte seirer og tre tap, og to av tapene har vært mot andre lag fra topp seks. Vi har spilt mange bortekamper i starten av sesongen. Havner vi i en posisjon der vi har flere hjemmekamper på rad ved sesongslutt og vi ennå ligger godt an på tabellen, så har vi en glimrende mulighet, sier Kane.

Thorstvedt forrrige helg: – Naivt å tro at Tottenham skal bli mester
Forut for helgens runde ligger Spurs som nummer fire på tabellen, fem poeng bak ledende Manchester City. Kane og co tapte 0-1 da de møtte ligalederen for snaut to uker siden. Forrige helg vant de 3-2 borte mot Wolves, men i TV 2s Premier League-studio ble de allikevel avskrevet i tittelkampen.

– Manchester City er ekstremt gode. Manchester City er absurd gode. De er bedre enn forrige sesong. De tok 100 poeng forrige sesong, men har klart å bli et hakk bedre. Derfor er det naivt å tro at Tottenham skal klare å bli Premier League-mester nå, sa Erik Thorstvedt.

Se Crystal Palace - Tottenham på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo lørdag fra klokken 18.00 (kampstart 18.30)

Lik TV 2 Sporten på Facebook