Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Følg FotballXtra på TV 2 Sport 2 søndag fra klokken 17:30.

Søndag tar Odd og Dag-Eilev Fagermo imot Stabæk – en kamp som blir meget viktig for Bærums-klubben skal de ha håp om å sikre plassen i Eliteserien.

Fagermo har tidvis hatt et betent forhold til Stabæk. Men nå er situasjonen en annen.

– Jeg begynner jo å bli glad i Stabæk, for nå begynner de å bruke egenrekrutterte- og lokale spillere, og det brenner jo jeg for, sier Fagermo til TV 2.

Med seier vil Fagermos menn sende Stabæk et stort steg i retning nedrykk.

– Hvis jeg fikk bestemme vil jeg heller at klubbene som driver med økonomisk sløsing skal rykke ned. Det gjør sannsynligvis ikke Stabæk.

Og det er særlig én klubb Fagermo sikter til.

– Jeg hadde ikke grått dersom Start rykket ned, med den pengebruken og det de har holdt på med, sier Odd-treneren til TV 2.

Sørlands-klubben har brukt store summer på spillerkjøp. Blant annet ble nigerianske Adeleke Akinyemi hentet til klubben i august. Prislappen skal ha vært på rundt 10 millioner kroner.

– Nå har jo Kjetil gjort en god jobb, og det ser ut som de kanskje klarer seg, men jeg hadde ledd mer om de rykket ned enn Stabæk, som jeg syns gjør ting mer riktig nå, sier Fagermo.

– Du hisser på deg Sørlandet, blir det din nye nemisis eller?

– Nei, men det er jo ikke folk på tribunen der nede, så det ser jo ikke ut som om sørlendingene er så veldig opptatte av pengebruken heller. Jeg tror at norsk fotball er avhengig av at det brukes lokale spillere. Det har jo jeg brent for i alle år, og jeg tror det vil få flere folk på tribunen, sier Fagermo til TV 2.

Start-trener Kjetil Rekdal sier til TV 2 at han ikke ønsker å kommentere saker som omhandler andre klubber. Sportslig leder i Start, Tor Kristian Karlsen, har dette å si om kommentaren fra Odd-treneren.

– Vi bruker ikke noe tid på å kommentere slike utspill. Andre får mene hva de vil. Så skal vi gjøre det vi kan for å holde plassen, skriver Karlsen i en SMS til TV 2.

To runder før slutt ligger Start på 13. plass med 29 poeng, og er fortsatt ikke sikret Eliteserie-spill neste sesong.