Slik svarer Mourinho på anklagene mot City

Pep Guardiola og Manchester City roses av José Mourinho før derbyet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Manchester City - Manchester United på TV 2 Sport Premium og Sumo søndag fra klokken 17:00.

Søndag er det duket for derby i Manchester, og med ni poengs luke ned til José Mourinho og United, er Manchester City store favoritter.

Denne uken kom imidlertid avsløringene om at City skal ha fått hjelp fra nåværende FIFA-president Gianni Infantino til å slippe unna brudd på financial fair play-reglene (FFP).

På dagens pressekonferanse fikk Mourinho spørsmål om hvorvidt han mener klubbene konkurrerer på like vilkår.

– Det er vanskelig for meg å svare på, for jeg fokuserer på jobben min. Jeg fokuserer på fotball, sa Mourinho.

– Hvis du vil prate om prestasjonene deres på banen, kan vi prate, og det starter med investeringer, fortsatte han.

Ifølge Mourinho er det imidlertid langt fra penger alene som er årsaken til at City topper Premier League, og portugiseren roset Pep Guardiola for arbeidet han har gjort med klubben.

– Men hva som ligger bak vet ikke jeg, avsluttet han.

FFP ble i sin tid etablert for å sikre sunn økonomi hos klubbene. De skulle ikke bruke mer enn de tjente – noe City gjorde seg kjent for å gjøre da styrtrike Sheikh Mansour tok over klubben og hentet en rekke stjernespillere på store lønninger.

Dokumentene Der Spiegel har fått tak i gjennom Football Leaks, viser angivelig at Citys eiere selv har sprøytet inn flere hundre millioner kroner – og kamuflert dem som penger fra sponsoren Etihad Airways.

– Vi gir aldri opp
​Manchester United og Mourinho fikk en tung start på sesongen, men de røde djevlene står nå med to strake seire i Premier League. I tillegg tok de en sterk borteseier over Juventus i Champions League tidligere i uken.

– Vi vil vinne, men om vi lykkes er noe annet. Vi kommer fra to tøffe bortekamper mot Chelsea og Juventus, og vi fikk med oss gode resultater. Dette er en vanskelig kamp mot et sterkt lag, men det er det også for City, sier Mourinho på dagens pressekonferanse.

Forrige sesongs derby ble en dramatisk snuoperasjon. United lå under 0-2, men Paul Pogba og Chris Smalling snudde kampen for de røde djevlene, som vant 3-2.

– Vi er ikke et lag som gir opp. Vi kjemper, og noen ganger klarer vi å snu kamper, andre ganger ikke. Men moralen i laget er god, og vi gir aldri opp, sier Mourinho.

Åpner for Lukaku-retur
En god nyhet for United-fansen er imidlertid at Romelu Lukaku kan rekke kampen.

– Han trener med laget igjen, og med to dager til kamp er det en mulighet for at han rekker det, sier manageren.

Belgieren skadet seg på trening forrige uke, og var ikke med i Champions League-oppgjøret mot Juventus.