– Han får se seg selv i speilet

I oppladningen til gårsdagens europaligaoppgjør mot Malmö hadde Sarpsborg 08-spillerne fått mye tyn fra den svenske leiren. Etter kampen slår de tilbake.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunktene fra kampen i vinduet øverst!

Etter kampen i Sarpsborg for to uker siden beskyldte Malmö-trener Uwe Rösler sarpingene for å ha filmet.

I går, på stillingen 1-1, forsøkte derimot svenskene å filme seg til straffe.

Innbytter Eric Larsson stormet inn i 16-meteren. Han gikk i bakken da han passerte Joachim Thomassen, og ble straffet med gult kort av dommeren.

Sarpsborgs venstreback, som allerede hadde fått et gult kort og slik sett kunne blitt utvist, gikk rett i strupen på Larsson.

Etter kampen ser ikke pipen ut til å ha fått en annen lyd.

– Det ble mye tøffe dueller i dag. Rösler har vært ute med kjeftet og sagt at vi filmer. Så har du han backen som kaster seg (Larsson, journ. anm). Han får se seg selv i speilet. Det er deilig, sier Thomassen til TV 2.

– Hva sa du til ham?

– Det egner seg ikke på TV, svarer en lattermild Thomassen.

– Du var ganske irritert?

– Veldig, retter han opp.

– De må slutte å sutre

I oppspillet til kampen mellom de to i Sarpsborg, var kunstgresset et hett tema. Den svenske avisen Expressen omtalte Sarpsborg Stadion som en «skrekkarena».

Rösler var heller ikke særlig fornøyd med å spille en europaligakamp på kunstgress.

Da Sarpsborg 08 gjestet Malmö i går, var det alt annet enn en strøken gressmatte som møtte dem. Blant annet reagerte Solveig Gulbrandsen på forholdene fra kommentatorboksen.

Hennes oppfatning deles av Geir Bakke.

– Nå får dem prøve å få orden på gressmatten. Dette er et jorde. De må slutte å sutre over banene til andre, det er bare tull, raser Sarpsborg-treneren overfor TV 2.

Overfor Dagbladet raser målscorer Patrick Mortensen.

– Jeg kan forstå at de klagde på kunstgressbanen. Men når de klager på vår bane, forventer du å komme hit og spille på en strøken bane. Det gjorde vi ikke. De har en dårlig bane som er veldig myk. Det er ubegripelig at de ikke kikker utover sin egen nesetipp før de begynner å klage på ditt og datt. Men det var fantastisk å lukke kjeften på dem, sier dansken til avisen.

Ligger an til avansement

Etter fire kamper i gruppespillet ligger sarpingene på andreplass i gruppen, foran Malmö på flere scorede mål. De har ett poeng å gå på til Besiktas, og to poeng opp til gruppeleder Genk.

Neste europaligaoppgjør for Sarpsborg er Besiktas hjemme, før de avslutter mot Sander Berges Genk i Belgia.

– Gruppen er helt åpen. Men det spørs hva Besiktas mønstrer hos oss. Jeg tror vi må gjøre det før Genk, for Genk borte er i overkant å forvente veldig mye fra. Besiktas hjemme – absolutt. Da er vi helt med, oppsummerer Bakke overfor TV 2.

Også Mortensen ser lyst på mulighetene foran de to avgjørende kampene.

– Vi kriger som alltid. Vi er fire runder inne i Europaligaen, og gruppen er helt åpen. Det er helt sykt å tenke på, sier dansken til TV 2.

– Det er et jævla stort hjerte i den gjengen her. Vi er en fantastisk kameratgjeng på tur i Europa. Vi tar lærdom fra hver kamp, og så skal vi bare bli enda bedre, følger målscoreren opp.