SØKER GJENNOM NATTEN: Svensk politi opplyser at de kommer til å søke etter forsvunnede Dante gjennom hele natten, og vil fortsette med like stort søkemannskap som de forrige dagene fredag.
SØKER GJENNOM NATTEN: Svensk politi opplyser at de kommer til å søke etter forsvunnede Dante gjennom hele natten, og vil fortsette med like stort søkemannskap som de forrige dagene fredag.

Senker vannstanden i elv i søket etter Dante (12)

12-åringen har vært savnet siden tirsdag kveld. Politi mistenker at han kan bli funnet i elven Ätran.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Falkenberg i Sverige har beordret å senke vannstanden i elven Ätran i søket etter 12 år gamle Dante.

Gutten, som har Downs syndrom, har vært forsvunnet siden tirsdag klokken 18. Han var ute og luftet hunden i Falkenberg, men kom ikke hjem igjen. Det gjorde imidlertid hunden, som var uskadd.

Vanskelige forhold

Det er til nå ikke mistanke om at noe kriminelt har skjedd, men politiet har startet etterforskning, og uttalt at de holder alle muligheter åpne.

De siste to nettene har søket konsentrert seg rundt elven Ätran, der dykkere og kystvakt til nå har søkt forgjeves.

– Vi gjør det vi kan for å forbedre forholdene for dykkerne. De arbeider under veldig vanskelige forhold, sier pressetalsmann Hans Lippens til Aftonbladet.

Et stykke ovenfor søkeområdet ligger et vannkraftverk. Politiet har torsdag kveld beordret at vannstrømmen derifra skal minskes.

– De gjør justeringer i løpet av døgnet. Vi har bedt dem justere ned vannmengden, og å ikke øke det. Den ordren gjelder inntil videre, sier Lippens til avisen.

Søker også på land

Natt til fredag har en tett tåke ligget over Falkenberg, og den dårlige sikten har hindret politiet i å ta i bruk helikopter. Til tross for været søker politi, militær og tusenvis av frivillige etter 12-åringen.

Dagtid torsdag søkte politiet og redningstjeneste etter gutten i båt. Samtidig fortsetter også søket på land.

– Situasjonen blir mer kritisk for hver time som går. Men vi kjemper videre, sier Lippens.