ALDERSENDRING: Den 69 år gamle nederlenderen Emile Ratelband går rettens vei for å bli 49 år. Han argumenterer med at han emosjonelt og fysisk føler seg yngre.
ALDERSENDRING: Den 69 år gamle nederlenderen Emile Ratelband går rettens vei for å bli 49 år. Han argumenterer med at han emosjonelt og fysisk føler seg yngre. Foto: AP Photo/Peter Dejong

Føler seg diskriminert av dating-app:

69-åring går rettens vei for å anerkjennes som 49-åring

Nederlenderen uttaler at han føler seg ukomfortabel med alderen sin, og sammenligner byttet med det å være transseksuell.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

69 år gamle Emile Ratelband fra Nederland går rettens vei for å hevde seg i datingverden og i arbeidslivet.

Mannen, som er født i 1949, mener han ikke er komfortabel med sin faktiske alder, og at den gjør det vanskelig for han å både finne kjærlighet og jobb.

Begrenset som 69 år

Nå går han rettens vei for å offisielt være født 20 år senere, i 1969.

– Som 69-åring er jeg begrenset. Men som 49-åring kan jeg kjøpe meg nytt hus, kjøre en annen bil. Jeg kan jobbe mer. Jeg får ikke svar på Tinder som 69 år. Med ansiktet jeg har, og som 49-åring, vil jeg stå i en luksusposisjon, uttaler nederlenderen til The Guardian.

Ratelband hevder legene hans har sagt han har kroppen til en 45-åring, og omtaler seg selv som en «ung gud».

Nederlenderen sammenligner ønsket om å bytte alder med å være transseksuell.

Vil gi opp pensjonen

Dommeren i saken medgir ifølge avisen at mye har skjedd i rettsystemet de siste årene når det gjelder mulighet til å endre kjønn, men spurte Ratelband om hva foreldrene hans hadde syntes om at han vil fjerne de første 20 årene av livet sitt.

– De er døde, skal nederlenderen ha svart.

Ratelband har også sagt at han er villig til å gi opp pensjonen sin om saken går gjennom.