NY TOOPPDUO: Statsminister Erna Solberg gratulerer Høyres nye ordførerkandidat i Oslo Saida Begum og byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg
NY TOOPPDUO: Statsminister Erna Solberg gratulerer Høyres nye ordførerkandidat i Oslo Saida Begum og byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg Foto: Kjetil Løset/TV 2

STATSMINISTEREN VIL VINNE KAMPEN OM OSLO:

– Halve Norge skal bo i en by styrt av Høyre

Kampen om makt i hovedstaden kan bli avgjørende for hvem som vinner valget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er viktig å vinne kampen om Oslo, sier statsminister Erna Solberg (H) til TV 2.

Fredag morgen møtte hun Høyres nye tospann som skal vinne tilbake makten i hovedstaden, byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg og ordførerkandidat Saida Begum.

– Vi har et mål om at halvparten av innbyggerne skal bo i i en by styrt av Høyre. Da er det viktig å vinne valget både i Oslo og Bergen, sier statsministeren.

Høyres nye ordførerkandidat er 31 år. Hun er utdannet jurist og leder i dag partiets gruppe i utdanningskomiteen i hovedstaden. Hun har også vært rådgiver for Høyres justispolitikere på Stortinget.

– Ordfører trenger ikke å være en retrettstilling. Det å ha en ung ordfører er en utrolig styrke., sier Erna Solberg.

Jeg vil bli en ordfører for hele Oslo,

– Jeg er en ung kvinne som er født og oppvokst i Oslo. Jeg liker byen veldig godt og håper jeg får nominasjonsmøtets tillit til å bli ordførerkandidat slik at jeg kan bli barn og unges ordfører i Oslo, sier Begum til TV 2.

Dersom innstillingen vedtas, er det første gang Oslo Høyre velger en ordførerkandidat med flerkulturell bakgrunn.

– Jeg vil prøve å forme ordførerrollen slik jeg er og være veldig offensiv. Oslo trenger en ordfører som vil være på lag med innbyggerne. Jeg vil være en ombudsperson som vil lytte til innbyggerne, sier Begum.

Kommunevalget i 2019 vil avgjøre om de rødgrønne får beholde Oslo eller om borgerlige kandidater vil ta over for byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og ordfører Marianne Borgen (SV).