DACA-protestanter i New York tidligere i år.
DACA-protestanter i New York tidligere i år. Foto: Amr Alfiky

Amerikansk ankedomstol stanser president Trumps forsøk på å sende ut unge innvandrere

En amerikansk ankedomstol har bestemt at president Trump ikke uten videre kan omgjøre et program fra Obama-tiden som beskytter unge innvandrere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et panel på tre dommere sier enstemmig at en tidligere blokkering av Trumps forsøk på å gjøre slutt på det såkalte DACA-programmet, skal videreføres.

Dette betyr i praksis at den føderale stevningen som delstaten California og andre har tatt ut mot Trumps politikk, blir behandlet videre i rettssystemet. Inntil det foreligger en endelig avklaring, kan ikke beslutningen om å utvise rundt 700.000 unge immigranter.

Dette er unge mennesker som ble brakt inn i USA som barn av foreldre som ikke hadde lovlig opphold, eller de ble født i USA av foreldre som ikke fikk forlenget visum, men som nektet å reise tilbake til sitt hjemland.

En av de tre dommerne, Kim Wardlaw, sier det ikke er domstolens ambisjon å uthule presidentens myndighet på dette området, men snarere sørge for at denne myndigheten utøves på en måte som er juridisk fri for misforståelser og som er demokratisk forankret.

(©NTB)