I 2017 åpnet politiet graven til mannen som de mener ble drept av sin egen datter i 2002. Foto: Erlend Olsbu / Fædrelandsvennen / NTB Scanpix
I 2017 åpnet politiet graven til mannen som de mener ble drept av sin egen datter i 2002. Foto: Erlend Olsbu / Fædrelandsvennen / NTB Scanpix

Fædrelandsvennen:

– Barn skal ha overhørt drapsplaner – holdt det hemmelig i 14 år

Mandag starter den omfattende rettssaken mot en 43 år gammel syvbarnsmor som er tiltalt for to drap. Ett av påtalemyndighetens vitner hevder hun har hørt kvinnen snakke om drapsplaner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tiltalte kvinnen, som risikerer forvaringsstraff, har vært i politiets søkelys siden 2014. Det ble igangsatt etterforskning etter at ekskjæresten hennes døde.

Politiet mener han døde etter å ha blitt forgiftet med sovemedisin.

Kvinnen er nå tiltalt for drap på ekskjæresten og på sin egen far tilbake i 2002.

Farens død ble den gang henlagt av politiet som intet straffbart forhold, og liket ble ikke obdusert.

I 2017 åpnet politiet farens grav og gjennomførte en obduksjon - 15 år etter hans død. Den viste at dødsårsaken var forgiftning eller drukning.

– Tiet om drapsplaner

Påtalemyndigheten mener at de har en så sterk sak at det skal holde til å dømme kvinnen til forvaring for to drap. Kvinnen selv sier hun er uskyldig og krever full frifinnelse.

På mandag begynner den ni uker lange rettssaken der politiets mer enn tre år lange etterforskning skal legges frem for retten. Politiet har blant annet brukt en undercover-agent til å infiltrere 43-åringen.

Ifølge Fædrelandsvennen vil ett av de sentrale vitnene være en kvinne som er i slutten av 20-årene. I 2016 skal hun ha oppsøkt politiet med en oppsiktsvekkende historie. I 2002, da hun var 13 år gammel, skal hun ha spist middag på en restaurant i Kristiansand sammen med sin far.

Ved bordet satt også den tiltalte kvinnen. Hun skal ha sagt at hun ønsket å drepe sin egen far og at det skal ha blitt snakket om å dope ned og drukne ham, ifølge Fædrelandsvennen. Få måneder senere døde 43-åringens far. ​

Ventet til faren døde

Under et avhør skal vitnet ifølge avisen ha fortalt politiet at hun lenge har ønsket å fortelle sin historie, men at hun ble truet til taushet av sin far. Hun ventet til faren døde i 2016 før hun fortalte om det hun skal ha hørt rundt middagsbordet.

Den tiltalte kvinnens advokat, Olav Sylte, sier til TV 2 at han ikke ønsker å kommentere vitnets opplysninger. Han legger imidlertid ikke skjul på at han ikke er enig i gjengivelsen av at vitnet skal ha overhørt drapsplaner.

– Jeg ønsker ikke å forhåndsprosedere saken. Jeg skal gi mine kommentarer til retten, og jeg vil stille relevante spørsmål til alle vitner – også dette aktuelle vitnet, sier Sylte.

Den 43 år gamle kvinnen har signalisert at hun ikke ønsker å forklare seg for retten. Hun mener hun er uskyldig. Advokat Sylte mener politiet ikke kan bevise at de to avdøde ble drept. Langt mindre at det er hans klient som står bak.