Sarpsborg 08 hadde Malmö i kne: – Kan være poenget som betyr alt

Sarpsborg 08 tok ledelsen, men den varte i bare fire minutter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Malmö - Sarpsborg 08 1-1

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Patrick Mortensen sendte Sarpsborg 08 i ledelsen etter 63 minutters spill, men fire minutter senere utlignet Marcus Antonsson til 1-1, som også ble sluttresultatet i Malmö.

– De vant ikke kampen, men de vant ett poeng i løvens hule. De kan smile, for dette kan være poenget som betyr alt, sier TV 2s fotballkommentator Kasper Wikestad.

Med 1-1 mellom Genk og Besiktas er Sarpsborg nummer to i gruppen bak Genk. Geir Bakkes lag følger bare to poeng bak.

– Vi går for å gå videre. Vi skal løpe i stykker det Besikstas-laget når de kommer til Sarpsborg i slaps, sier Ole Jørgen Halvorsen til TV 2.

Malmö er nummer tre med kun to færre scorede mål bak Malmö.

Den tidligere Brann-spilleren mener ett poeng var en tapt «mulighet».

– Utrolig kjipt. Vi forventet mer av oss i denne kampen og at vi skulle vinne. Det er kjedelig, sier han til TV 2.

Malmö presset Sarpsborg mot slutten av kampene, men gjestene holdt unna.

– Jeg følte vi gjorde som vi skulle, men vi slapp inn et jævlig unødvendig mål. Joonas (Tamm) var uheldig og jeg turte ikke å sklitakle i frykt for å lage straffe med gult kort fra før. Det var surt å slippe inn den. Det var mange andre sjanser de kunne scoret på i stedet, sier Jørgen Horn til TV 2.​

Farlige Muhammed

Sarpsborg 08 gikk respektløst til verks i Malmö, og Rashad Muhammed var plagsom for hjemmelagets forsvarere. Han kom tidlig til en stor mulighet, men fra skrått hold blåste franskmannen ballen langt utenfor.

Malmö tok over mer og mer. Sarpsborg-keeper Aleksandr Vasyutin måtte ut i flere brukbare redninger for å holde unna skudd.

Marcus Antonsson ropte på straffespark i førsteomgang da han ble holdt igjen av Sarpsborg-stopper Joonas Tamm, men han fikk ingenting av dommer Miroslav Zelinka.

– Det hadde vært et billig straffespark, sier TV 2s ekspert Erik Thorstvedt.

Sarpingene gikk rett i strupen på Malmö etter pause. Muhammed var tidlig på farten og hadde en treff i stolpen.

– Det kan være centimeterne som skiller vårens vakreste eventyr og ferie fra midten av desember, sier TV 2s kommentator Kasper Wikestad.

Stupte inn ledermålet

Etter drøyt en times spill lå ballen i mål for gjestene fra Østfold. Patrick Mortensen stanget innlegget fra Ole Jørgen Halvorsen til 1-0.

– For tusen år siden satte Olav Tryggvason sitt preg på byen og Østfold, men nå lurer jeg på om det kan komme en statue av dansken også med tid og stunder, sier Wikestad.

Ledelsen varte imidlertid bare i fire minutter. Først stoppet Joonas Tamm headingen fra Markus Rosenberg, men estlenderen fikk ikke ryddet ordentlig unna. Da var Marcus Antonsson på plass og satte inn 1-1 for Malmö.

Svenskene presset Sarpsborg mot slutten av kampen, men gjestene holdt unna og kunne ta med seg ett sterkt poeng hjem til Sarpsborg.

Sarpsborg skal ut mot Besiktas hjemme og Genk borte i de to siste kampene.