Arfan Bhatti er tilkjent erstatning i Oslo tingrett. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
Arfan Bhatti er tilkjent erstatning i Oslo tingrett. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

Staten må betale nesten 120.000 kroner til Arfan Bhatti

Staten er i Oslo tingrett dømt til å gi den kjente islamisten Arfan Bhatti nærmere 120.000 kroner i erstatning og sakskostnader.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I rettssaken hevdet Bhatti seg urettmessig forfulgt av politiet og PST og saksøkte staten med krav om oppreisning og erstatning for livslang tapt arbeidsfortjeneste. Han krevde i utgangspunktet flere millioner.

Bhatti er nå tilkjent 47.600 kroner i oppreisningserstatning og 70.245 kroner i sakskostnader, men retten mente ikke han hadde krav på erstatning for tapt arbeidsfortjeneste.

Den 41 år gamle islamisten er straffedømt flere ganger for trusler, utpressing og vold, men er også frikjent i flere saker, blant annet for terrorplanlegging.

Bhatti framla i retten erklæringer fra flere arbeidsgivere, hvor det fremgår at arbeidsforholdet ble avsluttet som følge av at Bhattis fortid skapte negative reaksjoner hos kundene.

Retten påpeker at dette også kan skyldes sakene hvor han faktisk ble domfelt.

– Basert på bevisførselen finner retten det ikke sannsynliggjort at Bhatti har lidt noe inntektstap som kan tilbakeføres til den delen av siktelsen som endte med frifinnelse. Erstatningskravet tas derfor ikke til følge, skriver tingretten i sin dom.