NY DYST: Red Bull Salzburg Fredrik Gulbrandsen skal atter en gang ut i kamp mot Rosenborg og Besim Serbecic.
NY DYST: Red Bull Salzburg Fredrik Gulbrandsen skal atter en gang ut i kamp mot Rosenborg og Besim Serbecic. Foto: Kerstin Joensson

– Det virker ikke som om jeg er med i diskusjonen i det hele tatt

Red Bull Salzburgs Fredrik Gulbrandsen ble atter en gang utelatt fra Norges landslagstropp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Rosenborg - Red Bull Salzburg i kveld på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sumo fra klokken 20.50.

Han spiller til daglig for det østerrikske storlaget Red Bull Salzburg som tok seg til semifinalen i fjorårets Europaliga-turnering.

Likevel er det lenge siden Fredrik Gulbrandsen (26) fikk ikle seg den norske landslagsdrakten.

– Det er vel ikke så mye å si om det. Jeg har ambisjoner om å være med der selvfølgelig, men det virker som om jeg ikke er med i den diskusjonen i det hele tatt.

– Er du overrasket over det?

– Nei.

– Skuffet?

– Litt selvfølgelig. Man har lyst til å være med, men jeg har ikke tenkt så mye på det. Jeg har bare prøvd å gjøre det så godt som mulig her og vise hvilket godt lag jeg spiller på, sier Gulbrandsen til TV 2 før Europaliga-oppgjøret mot Rosenborg på Lerkendal.

– Må bli permanent

26-åringen som gikk fra Molde til Red Bull Salzburg i 2016, tilbragte et halvt år på utlån i New York Red Bulls før han returnerte til Østerrike i fjor sommer. Denne sesongen har han startet omtrent halvparten av Red Bull Salzburg seriekamper, og står med to mål.

TV 2s fotballekspert tror Lillestrøm-guttens vei inn på landslaget er rett og slett å bli permanent i klubblaget.

– Fredrik sliter med at han spiller på et veldig godt lag og dermed ikke får spilt alt av kamper. Hadde han gjort det så ville han vært i troppen. Som spillertype passer han inn i måten Lagerbäck vil ha det; han jobber han knallhardt og har god fart. Han bør derfor ikke være langt unna en tropp - selv om jeg er enig i at hans navn ikke har blitt nevnt opp mot uttakene, sier Mathisen.

Forventer mer motstand

Gulbrandsen var toneangivende i det første gruppespillsoppgjøret mot Rosenborg. Til tross for at østerrikerne dominerte kampen, var han ikke helt fornøyd da han ikke scoret selv. I kveldens kamp på Lerkendal tror han derimot det venter en langt vanskeligere oppgave.

– Vi forventer en tøff kamp, som det alltid er i Europaligaen. Vi undervurderer ingen, selv om det ble en 3-0-seier hjemme. Vi må bare kjøre på - vi skal ha tre poeng, sier han vel vitende at det vil sikre et avansement fra gruppespillet.

– Tror du dere møter et annet Rosenborg-lag nå?

– Ja, det er nok et helt annerledes lag nå, et lag med senkede skuldre. De kommer til så ta serien ganske greit, noe de nok vet selv. De har flere tilbake fra skader og sykdom. Det blir helt klart annerledes, sier Fredrik Gulbrandsen.