Fjell  20181027.
Nestleder Kjell Ingolf Ropstad  på talerstolen under ekstraordinært fylkesårsmøte i Hordaland KrF.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Fjell 20181027. Nestleder Kjell Ingolf Ropstad på talerstolen under ekstraordinært fylkesårsmøte i Hordaland KrF. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: Hommedal, Marit

Ropstad ber de borgerlige bruke partipisk i abort-saken

Nestleder Kjell Ingolf Ropstad forventer at de borgerlige stemmer for endringer i abortloven som KrF får gjennomslag for i regjeringsforhandlinger, melder NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det vil alltid være slik at en regjeringserklæring må godkjennes i stortingsgruppene. hvis de godkjenner den, må de går for den. Og da er tradisjonen å si ja eller nei til hele pakka, sier Ropstad til NRK

KrF ønsker endringer i abortlovens paragraf 2c, som partiet anser som diskriminerende. Ropstad har tidligere uttalt at målet er at flere kvinner skal få søknaden om senabort avvist i abortnemnda. Nå vedgår han at en eventuell lovendring i seg selv ikke vil føre til færre aborter på kort sikt.

– Hovedpoenget er ikke en reduksjon fra et år til et annet. Det viktigste er en holdningsendring over tid, sier han.

Statsminister Erna Solberg (H) har sagt seg villig til å diskutere det hun omtaler som det diskriminerende elementet i abortloven, men har fastholdt at kvinner i praksis skal få innvilget abort like ofte som i dag.

(©NTB)