VIKTIG KAMP: Sarpsborg 08 er med fire poeng likt med andreplasserte Malmö. Kveldens kamp kan med andre ord bli avgjørende for drømmen om å nå utslagsrundene.
VIKTIG KAMP: Sarpsborg 08 er med fire poeng likt med andreplasserte Malmö. Kveldens kamp kan med andre ord bli avgjørende for drømmen om å nå utslagsrundene. Foto: Hillergren, Andreas

Får kritikk av Rösler: – Det er bare herlig

Uwe Rösler kritiserer Sarpsborg 08s spillestil i forkant av kveldens europaligaoppgjør. Det har ikke Geir Bakke noe imot.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Malmö-Sarpsborg 08 på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo fra klokken 18:55.

Det telles ned til nok et storoppgjør for Sarspborg 08 i Europaligaen. Bare to uker etter forrige duell møter de igjen Malmø.

Denne gangen i svenskenes hule.

– Jeg synes de har en fantastisk innstilling, men de spiller på et annet underlag i morgen som gjør at de vil bruke tid på å tilpasse seg. Siden jeg kom hit har vi hatt en god hjemmestatistikk, påpeker Malmö-trener Uwe Rösler.

– Jeg synes det bare er herlig

Kampen i Sarpsborg endte 1-1 etter en intens 2.omgang. Uwe Rösler er hverken fornøyd med sitt eget lag, eller måten 08 spilte på.

– I min tid i Sverige har jeg ikke sett et eneste lag spille på den måten. Det er ingen hemmelighet at vi trengte tid til å tilpasse oss. Rytmen ble ofte brutt. Et innkast tok 45 sekunder. Det var ingen flyt i kampen. Det var mange dueller, innkast, frispark og cornere, men vi må bare takle det. Så enkelt er det. Da kampen endte gav vi bort to poeng, sukker Rösler.

At svenskene har vært kritiske til sarpingenes spillestil, byr ikke Geir Bakke imot.

– Jeg synes det bare er herlig, sier han til TV 2, og følger opp:

– Det er en modell vi bruker mest i Europa. Det er ikke sånn det ser ut i serien. Vi liker jo robust fotball for å få kamper dit vi vi, stå høyt og få gode fotballspillere til å se dårlige ut. Det må vi prøve på her òg. Men når de slenger seg litt på og sier at det ikke er sånn fotball skal spilles, er det herlig, synes jeg.

– Hadde ikke sovet godt om jeg var Malmö-spiller

Et offensivt Sarpsborg-lag stiller med selvtillit. De har spilt godt mot sterke, europeiske motstandere tidligere i denne turneringen, og ble ikke skremt av det Malmø viste for 14 dager siden.

Da en svensk reporter spurte om ikke Sarpsborgs ligaform tyder på en oppsving i formen under onsdagens pressekonferanse, fikk Bakke salen til å le.

– Vi er i «knakanes» god form. Vi er i kanskje den beste formen vi noensinne har vært. Vi kommer til å løpe mye, vi kommer til å løpe fort og vi kommer til å kaste enda lengre innkast. Jeg hadde ikke sovet veldig godt natt til torsdag hvis jeg var Malmö-spiller nå, sa suksesstreneren.

Minuset for Sarpsborg, er at de må klare seg uten Kristoffer Zachariassen. Han ødela skulderen i kampen mot Haugesund, og jobber for å bli klar til hjemmemøtet med Besiktas 29.november.

– Han har vært fast inventar i et par år. Han er en motor, og det er klart at vi merker det i dynamikken når han er borte i og med at han er så tydelig i måten han opptrer på. Vi blir litt annerledes, men det kan også være positivt. Vi har andre gode spillere òg, understreker Bakke.

– Vi må ha en toppdag

Kampen blir uhyre viktig for avansement fra denne gruppen. Sarpsborg og Malmø står begge med fire poeng. Malmö møter Genk hjemme 29. november, og avslutter i heksegryten i Istanbul mot Besiktas.

Sarpsborg har hjemmekamp mot tyrkerne og et tøft bortemøte med Genk igjen.

– Ja, vi må vinne kampen for å komme videre fra gruppespillet. Det er en avgjørende kamp for oss, men nå er vi på vår egen stadion og har alt i våre egne hender, sier Uwe Rösler.

Svenskene er storfavoritter på naturgresset. Bakke ser likevel positivt på sarpingenes sjanser.

– Vi må ha en toppdag og en god prestasjon. Klarer vi å få frem det beste i oss selv, og kanskje det verste i dem, skal det bli en artig kamp, varsler Sarpsborg-treneren.

Se Malmö-Sarpsborg 08 på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo fra klokken 18:55.