Northug knuser bok-konkurrentene: – Jeg hadde nesten glemt hvor godt det føles med en førsteplass

Petter Northug er i en egen klasse blant høstens mange sportsbøker. Langrennsprofilen selger så det gnistrer.

Få dager etter utgivelsen i slutten av oktober gikk boka «Min historie» (skrevet av Jonas Forsang) om Northug inn på bokhandlernes bestselgertopp.

– Jeg hadde nesten glemt hvor godt det føles med en førsteplass. Dette er inspirerende, var Northugs kommentar til NTB om suksessen.

Boka er nå oppe i et opplag på 62.000. Den er nylig solgt til Estland, er ute på markedet i Finland og skal snart også lanseres i Sverige, alle tre land med sterk langrennstradisjon.

NTB har bedt om en salgsrangering fra Bokhandlerforeningen for til og med forrige uke. Dette gjelder salg i hele 2018, og utgivelsestidspunkt kan spille inn.

«Min historie» ligger på åttendeplass i kategorien sakprosa. Der topper Thomas Erikssons «Omgitt av idioter».

Det er langrenn også nærmest Northug blant sportsbøkene. Oddvar Brå-prosjektet «Oddvar Brå – et skiløperliv» (forfatter Thor Gotaas) ligger på 32.-plassen.

Løperfamilien Ingebrigtsen er blitt et norsk fenomen etter TV-serie og storsuksess på friidrettsbanen. Pappa Gjerts «Kunsten å oppdra en verdensmester» ligger som nummer 65.

Fotballprofilen Bernt Hulsker forteller om sitt liv og karriere i «Alt fra Hulken» og kommer inn som nummer 79.

Otto Ulseth har skrevet historien om fotballtreneren Nils Arne Eggens liv og karriere i «Nils Arne – et liv i svart og hvitt». Den ligger foreløpig på plass 91.

(©NTB)