TELLER: Mens kameraten tar ut penger med minibankkortet som nettopp er stjålet fra den 84 år gamle kvinnen på Amfi Moa i Ålesund, står kameraten og teller kontantene fra lommeboka til samme offer.
TELLER: Mens kameraten tar ut penger med minibankkortet som nettopp er stjålet fra den 84 år gamle kvinnen på Amfi Moa i Ålesund, står kameraten og teller kontantene fra lommeboka til samme offer. Foto: Overvåkningskamera, Amfi Moa

Her teller tyven pengene etter å ha robbet 84-åring

ÅLESUND (TV 2): Her teller den rumenske banditten sedlene etter å ha robbet en 84 år gammel dame på et kjøpesenter i Ålesund. Få timer senere ble de pågrepet i Molde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tre rumenske menn har raidet flere kjøpesenter og butikker rundt om i Norge der de har stålet vesker og lommebøker fra eldre mennesker. I Ålesund ble det brått slutt.

– Det var takket være våkne vektere på Amfi kjøpesenter som fikk melding om at en dame ble fratatt lommebok, at denne saken ble oppklart. De fant tyvene, la seg på hjul til ferjeleiet på Vestnes, og varslet politiet som pågrep rumenerne på ferjekaia i Molde, forteller politiinspektør Yngve Skovly i Møre og Romsdal politidistrikt til TV 2.

Bøtelagt

Noen timer tidligere var den 84 år gamle kvinnen inne på EuroSpar-butikken der hun ble frastjålet lommeboka med minibankkort og 600 kroner i kontanter.

Overvåkningsbildene viser både tyveriet og at de to rumenerne går rett i minibanken og tar ut 9900 kroner fordelt på tre uttak.

– Pengene ble funnet igjen da de tre ble arrestert, og er levert tilbake til kvinnen i Ålesund, opplyser Skovly.

BØTELAGT: Politiinspektør Yngve Skovly, Møre og Romsdal politidistrikt skrev ut forelegg på 10 000 kroner til de tre rumenerne.
BØTELAGT: Politiinspektør Yngve Skovly, Møre og Romsdal politidistrikt skrev ut forelegg på 10 000 kroner til de tre rumenerne. Foto: Arne Rovick/TV 2

Etter pågripelsen ble de tre ilagt et forelegg på 10 000 kroner og deretter sendt rett ut av landet.

Men det var først i ettertid - etter at identifikasjon og informasjon om de tre rumenerne var lagt inn i politiets systemer - at det ble klart at de hadde langt mer på samvittigheten enn tyveriet i Ålesund.

– Ut fra videomaterialet vi nå sitter på er vi sikre på at de samme personene har stått bak tyveri flere steder i landet. Vi er fornøyd med at de nå er pågrepet og sendt ut av landet, sier Ari Tollånes som er politioverbetjent ved Indre Salten lensmannsdistrikt.

Tollånes og hans kolleger åpnet etterforskning da 93 år gamle Jutta Josefa Nordeng ble frastjålet vesken sin på Amfi i Fauske for 14 dager siden.

OFFER: Jutta Josefa Nordeng er oppbrakt over at hun ble frastjålet vesken sin på kjøpesenteret.
OFFER: Jutta Josefa Nordeng er oppbrakt over at hun ble frastjålet vesken sin på kjøpesenteret. Foto: Andreas Dahlmo/TV 2

– Jeg hadde veska stående oppi kurven på rullatoren, og merket ikke at de tok med seg lommeboka. Noe så frekt og det midt på dagen. Jeg fikk sjokk da jeg oppdaget at lommeboka var borte, sier Jutta til TV 2.

På overvåkningsvideoen fra kjøpesenteret Amfi på Fauske ser man at de to rumenerne tar med seg veska til Jutta som inneholdt 1500 kroner og et minibankkort.

– Det er kjempegodt at tyvene nå er tatt og straffet. Nå føler jeg meg tryggere. Heretter skal jeg lære meg å være mer forsiktig med veska, sier 93-åringen.

OVERVÅKER: Nokasvekter Janicke Hatlelid og sikkerhetsansvarlig Mareno Lyngstad ved Amfi Moa i Ålesund ser på overvåkningsvideo der tyvene tar lommeboka til en 84 år gammel kvinne.
OVERVÅKER: Nokasvekter Janicke Hatlelid og sikkerhetsansvarlig Mareno Lyngstad ved Amfi Moa i Ålesund ser på overvåkningsvideo der tyvene tar lommeboka til en 84 år gammel kvinne. Foto: Arne Rovick/TV 2