FUNNSTED: Vraket etter et småflyet med to personer om bord ble funnet i skogen i Meråker onsdag kveld.
FUNNSTED: Vraket etter et småflyet med to personer om bord ble funnet i skogen i Meråker onsdag kveld. Foto: Øyvind Nordahl Næss

brødre drept i flyulykken:

De var på flysikkerhets-kurs dagen før de døde

Dagen før de døde deltok de på flysikkerhetskurs med den lokale flyklubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var brødrene Espen Andreas Holdnes Hoff (54) og Stig Harald Hoff (59) fra Trøndelag som omkom i flystyrten like nord for flystripa på Øian i Meråker, opplyser Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

Flyklubbmiljøet på Værnes er i sorg etter at de to omkom da et småfly styrtet ved Meråker i Trøndelag onsdag.

– Vi har mistet gode flyvenner. Dette er slik som absolutt ikke skal skje. Flyklubbmiljøet er ikke så stort, så dette går hardt inn på oss alle. Våre tanker går til de omkomnes familier, sier leder Tor Andre Weiseth i Værnes flyklubb til TV 2.

Dagen før småflyet styrtet arrangerte Værnes flyklubb en medlemskveld, der de blant annet hadde flysikkerhet på programmet.

– Den tragiske ironien oppi det hele er at vi hadde dette på agendaen dagen før, sier Weiseth.

Leder Tor Andre Weiseth i Værnes flyklubb sier at hele flymiljøet er i sorg etter dødsulykken. Foto: Privat
Leder Tor Andre Weiseth i Værnes flyklubb sier at hele flymiljøet er i sorg etter dødsulykken. Foto: Privat

Det var like etter klokken 15.30 onsdag at kontrolltårnet ved Trondheim lufthavn Værnes mottok en nødhenvendelse fra et småfly som tok av fra flyplassen.

Flyet skulle etter planen ta en times flytur over Meråker og Tydal i Trøndelag. Ferden skulle ende på Meråker flyplass, som ligger rundt 50 kilometer fra Værnes. Etter å ha mottatt nødsignalet, mistet kontrolltårnet all kontakt med flyet.

Det ble iverksatt en stor redningsaksjon. Like etter klokken 18 ble flyet funnet, og de to personene ombord ble bekreftet omkommet.

Seksjonsleder Annar Sparby for etterforskning i Trøndelag politidistrikt sier at politiets kriminalteknikere holder på med undersøkelser på stedet torsdag formiddag.

– Det er alt for tidlig å si noe om årsaken til ulykken. Ulykkesstedet skal undersøkes av både oss og flyhavarikommisjonen, samt at vi skal avhøre en del vitner, sier Sparby til TV 2.

Politiet ønsket ikke torsdag formiddag å gå ut med identiteten på de omkomne, men etterforskningslederen opplyser at det var en erfaren pilot som satt bak spakene.

Direktør Willian J. Bertheussen i havarikommisjonen sier at de jobber med å samle inn mye informasjon for å danne seg et best mulig bilde over hva som skjedde da småflyet styrtet.

Ved 14-tiden jobbet flyhavarikommisjonen fortsatt på ulykkesstedet.

– Vi har helikopter på stedet og jobber med å løfte ut flyvraket. Vi jobber på spreng for å prøve å få det ut før det blir mørkt, sier avdelingsdirektør Kåre Halvorsen for luftfartsavdelingen i Statens havarikommisjon til TV 2.

De to omkomne var torsdag formiddag ikke hentet ut av flyvraket ennå, da politiet og flyhavarikommisjon fortsatt jobbet på stedet.