Hockeysjef Cecilie (24) tar oppgjør med fordommer: – Han spurte om jeg skulle ha gynekolog eller vanlig lege

Cecilie Olsen er Norges yngste daglige leder på elitenivå, som sjef for ishockeyklubben Manglerud Star.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cecilie Olsen ønsker oss velkommen til Manglerud Stars slitte lokaler på østkanten i Oslo.

24-åringen fra Stavanger har vært i sin nye jobb som daglig leder i en drøy uke og er den eneste ansatte i administrasjonen.

– Dette er kontoret mitt. Her har det sikkert ikke blitt vasket på noen år. Vi lever på det vi har, sier Cecilie og smiler mens hun viser oss inn på et lite rom.

Her er det en pult, en støvete PC og en hjemmelaget MS-logo i tre skrudd fast på veggen.

– Jeg har ikke rukket å pusse opp ennå. Vaskemaskinen i kafeen oppe lekket, så det har jo dryppet vann ned her. Det er en gammel hall, sier hun mens peker opp på tydelige vannskader i taket.

Norges yngste

Etter det TV 2 kjenner til er Cecilie den yngste daglige lederen i en norsk klubb på elitenivå - altså det høyeste nivået for ulike idretter.

Send gjerne en mail til elf@tv2.no dersom noen vet om noen yngre.

Men at en 24-åring fra Stavanger leder en ishockeyklubb i Oslo hører med til sjeldenhetene.

– Det var ganske tilfeldig at jeg havnet her. Jeg flyttet til Oslo i 2015 for å studere, og hadde hockeyinteressen med meg fra Stavanger. Gjennom en venninne fikk jeg jobb med sosiale medier i klubben, og etter det har jeg bare blitt værende og fikk stadig nye oppgaver, forteller hun.

Olsen forteller at hun så muligheter fremfor begrensninger da jobbtilbudet kom.

– Jeg tenkte jo verken på alderen min, eller at jeg er kvinne, da jeg sa ja til jobben. Så lenge de i klubben her mener at jeg kan gjøre en god jobb, og jeg tror det selv, så har ikke det noe å si. Det er mye jeg må lære meg, men jeg setter veldig pris på at klubben er villig til å satse på meg, understreker hun.

– Hva slags reaksjoner har du fått etter du begynte som daglig leder?

– Dagen etter jeg begynte i jobben var jeg med MS på kamp i Stavanger. Da kom mange bort til meg og sa at dette var så bra. En far kom bort med sin lille datter og sa til datteren; "se, dette går an". Jeg hadde ikke tenkt på det på den måten før. Da fikk jeg nesten litt sjokk, for jeg hadde ikke tenkt på det på den måten, forteller hun.

– Spurte om jeg skulle ha gynekolog eller vanlig lege

Selv om flesteparten av reaksjonene har vært gode innrømmer 24-åringen at hun har møtt på fordommer.

– Enkelte folk kan slenge fra seg ting de ikke burde. I én kamp husker jeg at en lagleder på den andre laget ikke ville gi meg noen beskjeder, fordi jeg ikke hadde rett til å bringe beskjeder videre. I en annen kamp skulle jeg ha tak i en lege til en spiller som var skadet, og vakten da spurte om jeg skulle ha gynekolog eller vanlig lege. Da fikk jeg litt sjokk. Jeg tror ikke nødvendigvis at han sa det for å være veldig stygg, men det er sånne kommentarer som jenter ikke burde få i noen idrett, understreker hun.

Olsen mener selv at hun ikke lar sånne episoder gå inn på henne, men ønsker å få slutt på denne typen holdninger.

– Jeg mener selv at jeg at jeg har ben i nesen, og tar ikke sånne ting til meg. Men andre kan få veldig negative opplevelser, og ikke syns det er så gøy å være i denne idretten, sier hun.

24-åringen håper at hun kan være et positivt eksempel for andre.

– For meg handler det om at uansett hvem jeg er, eller hvem som gjør denne jobben, så skal den gjøres best mulig. Samtidig føler jeg jo at jeg har mer å bevise enn hva en eldre mann i denne posisjonen har. Jeg tror det kan være lett for folk å bruke meg som et eksempel på at det går bra, eller dårlig. Så jeg kommer nok til å gi mye ekstra for å bevise at alderen og kjønnet mitt ikke har noe å si. Jeg skal klare å gjøre denne jobben like bra som alle andre, avslutter hun.