SAVNET: Dante (12) ble sist sett tirsdag 6. november.
SAVNET: Dante (12) ble sist sett tirsdag 6. november. Foto: Politiet / privat

Sverige:

Politiet har gjort funn i søket etter savnede Dante (12)

Det jobbes på spreng for å finne 12 år gamle Dante, som har vært savnet siden tirsdag. Torsdag morgen er han fortsatt ikke funnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet uttalte først at de ikke mistenkte noe kriminelt i forbindelse med at 12-åringen ble borte, men opplyste onsdag kveld at de hadde startet etterforskning.

Dante, en 12 år gammel gutt med Downs syndrom, har vært savnet siden tirsdag klokken 18.

12-åringen var ute og luftet hunden i Falkenberg sør i Sverige, men kom ikke hjem igjen. Det gjorde imidlertid hunden, som var uskadd.

Funn undersøkes fortløpende

Over 1000 personer har vært involvert i søket. Torsdag morgen opplyser politiets pressetalsperson Jenny Widén til Expressen at det er gjort funn i saken.

Hun vil ikke gå nærmere inn på hva slags funn som er gjort.

– Dante er dessverre ikke funnet ennå, og torsdag morgen fortsetter vi søket med full styrke. Vi søker både på land og i vannet, sier Widén til den svenske avisen.

Kystvakten søker i vannet, mens ridende politi er satt inn på land. Det benyttes også hunder og politistyrker til fots.

– Det gjøres funn, og de undersøkes fortløpende, sier Widén.

Dykkere søkte uten resultat

Ifølge Aftonbladet har politiet brukt store ressurser på å søke i vannet et par kilometer fra der 12-åringen er bosatt. Ifølge kilder avisen har snakket med, er årsaken til dette observasjoner som er gjort i området.

Dykkere lette i området natt til torsdag, men avsluttet innsatsen klokken 02.15.

Organisasjonen «Missing People» har i søkeområdet funnet et klesplagg, men det er ukjent om dette tilhører Dante. Politiet oppfordrer personer som bor i Falkenberg til å sjekke eiendommer og uthus i jakten på 12-åringen.

Onsdag kveld fortalte svensk politi til TV 2 at de holdt alle muligheter åpne.

– Gutten har blitt borte, vi vet ikke hvordan og vi undersøker nå alle omstendigheter. Det betyr ikke at han har blitt utsatt for noe kriminelt, sa Stefan Gustafsson, pressetalsmann i Region Väst.