IDOL

Idol-Øystein: – Min største frykt er å forsvinne

FORNEBU (TV 2): Øystein Hegvik (18) er redd for å bli glemt etter Idol.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag kveld er det klart for nok en direktesending på Idol, og kveldens tema er at deltakerne skal vise at de kan samarbeide med et band på scenen.

Mens prøvene pågår, møter TV 2 18 år gamle Øystein Hegvik, som er en av årets talenter. Han har imponert uke etter uke med vakre fremføringer med sin særegne stemme.

Redd for å forsvinne

Nå er det én måned igjen til Idol-sirkuset er over, og innimellom sceneprøver og timer med stylisten, forteller Hegvik om sin største frykt.

– Det jeg håper, er at noen liker det de hører på, og vil noe med meg. Min største frykt er å forsvinne etter Idol, å måtte reise tilbake til Brekstad, sier han.

– Jeg kommer fra et lite sted, så jeg har ingen kontakter. Derfor blir det enda viktigere med Idol. Det føles litt som om dette er min sjanse, forteller han.

– Det er ikke til å stikke under en stol at mange forsvinner etter Idol. Hva tenker du om det?

– Jeg synes det er veldig trist. Det er så mange flinke folk som har vært med oppigjennom, og alle fortjener å komme frem med sin musikk, og få en mulighet i bransjen, sier han.

NYTT STJERNESKUDD: Øystein Hegvik (18) håper han kan leve av å være artist etter at Idol er over i desember. Foto: Margrethe Miljeteig / TV 2
NYTT STJERNESKUDD: Øystein Hegvik (18) håper han kan leve av å være artist etter at Idol er over i desember. Foto: Margrethe Miljeteig / TV 2

Hylles for stemmen

De siste ukene har dommerne hyllet Øysteins talent, og de sier at han er Norges neste, store eksportvare.

Han har ikke fått noen tilbud om samarbeid ennå, men avslører at mange har forsøkt å booke han inn til konserter og arrangementer.

– Det har blitt noen forespørsler. Akkurat nå er det Idol jeg har fokus på, så jeg har ikke tenkt så mye på det, egentlig, sier han.

– Hva tenker du om at du har fått et favorittstempel?

– Det tenker jeg ikke så mye på, egentlig. Det vil jeg ikke si at jeg har. Alle er likestilte deltakere, alle må levere like bra på denne scenen her, og alle kan vinne, sier han.

Ny versjon av han på scenen

Øystein skapte magi på scenen – Dommer-Silje gråt gjennom hele opptredenen

Fredag kveld vil nok Hegvik overraske seerne litt. Da står han nemlig på scenen med en glad-låt.

– Jeg er veldig spent. Jeg skal gjøre noe annerledes enn før, jeg skal synge en gladsang, nemlig Paradise av George Ezra, sier han.

– De siste fire ukene har jeg sunget triste, rolige sanger med alvorlig budskap. Det blir noe nytt at jeg ikke skal være trist på scenen, fortsetter han.

Får tilbud fra fansen

Hegvik avslører at han er singel – og det er mange, håpefulle som tar kontakt.

– Det har vært mye mer enn jeg hadde trodd. Folk er veldig rett frem. De sparer ikke på noe, ler han.

– Er det noe som frister?

– Noe kan virke interessant. Men det er veldig mye som kan virke litt heavy for min del. Det er veldig mye rart som blir sendt. Jeg får både bilder og ulike meldinger, sier han og ler.

– Hvordan er drømmepartneren da?

– Det er ei rolig, trivelig og stødig ei. Ikke noe tull, sier han.

Blir satt ut av Øystein (18): – Det var heeelt magisk!