Tina (21) startet karrièren allerede som 13-åring — nå advarer hun norske jenter

OSLO (TV 2): TV-personligheten Tina Mondelia (21) var i ferd med å møte veggen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I forbindelse med lanseringen av den nye TV 2 Sumo-serien «Generasjon Z», tok vi en prat med Tina Mondelia.

Serien handler om norske ambisiøse stjerneskudd som er villig til å ofre alt for å oppnå drømmene sine.

For Mondelia sin del, ble ambisjonene skadelige.

Karrièrerettet ung dame

– Hvor ung var du da du begynte å tenke på karrière?

– Jeg viste frem min første kortfilm på kino da jeg var 13 år. Da hadde jeg laget en film som hadde fått produksjonstøtte, forklarer hun.

21-åringen begynte dermed allerede som tenåring sin karrière innen multimediaproduksjon. Da hun var 16 år jobbet hun i noen av landets største magasiner, før hun for noen år siden ble redaktør i Juliabladet.

Samtidig som hun har gått gradene innen journalistikk, har hun opprettet en YouTube-kanal med godt over 3 millioner avspillinger og laget en populær blogg.

Hun har også startet en lovende musikkarrière og begynt på BI der hun studerer forretningsjus.

For mange baller i lufta

– Jeg har alltid gjort noe jeg liker å holde på med, så det har gått litt naturlig for seg, sier hun ydmykt.

Mondelia forteller dog at det ikke var langt unna at hun gikk på en smell.

– Jeg har tråkket mye feil. Jeg stapper timeplanen altfor mye. Jeg prøver å både være sosial og god på skolen. Det er viktig å ikke ta på seg for mye, sånn at du bevarer mestringsfølelsen. Hvis du har for mye på en gang, blir ingen av delene bra, og du putter et enormt press på deg selv.

Da Oslo-jenta gikk på videregående ville hun aller helst kun fokusere på karriere. Dette er en tankegang hun advarer andre unge jenter å følge.

– Jeg tenkte at det ikke var så viktig å være ungdom, men jo eldre jeg blir, jo mer skjønner jeg at det er viktig å huske på å nyte tiden mens man er ung. Nå som jeg får sjansen til å være ung, er det viktig å sette pris på det. Så jeg prøver å være mer forsiktig fremover.

Jobber fortsatt med seg selv

– Folk har prøvd å si til meg at jeg må roe meg ned, men jeg har aldri vært enig. Jeg har ikke hatt ferie siden jeg var 16 år. Jeg jobber med å ta flere pauser og slappe av. Da jeg ble 21 år klarte jeg å innrømme at jeg måtte ta et lite steg tilbake.

– Går det bedre med deg nå?

– Det er snart et år siden, men jeg jobber med saken.

Avslutningsvis råder hun andre i samme situasjon til å ikke dra med seg jobben hjem. Mondelia mener at det er lett å glemme at du er på jobb så lenge du er pålogget på mobilen, og surrer med sosiale medier og mailkorrespondanse.

– Det er en ting det er viktig å aldri nedprioritere, uansett hvor mye du har på tapetet, og det er venner. Jeg har alltid tatt meg tid til å henge med vennene mine.