Mourinho provoserte Juventus-stjernene – måtte fjernes fra banen

Juventus-spillerne likte ikke måten José Mourinho feiret seieren etter kampslutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Om jeg noen gang ville reagert som Mourinho? Nei. Jeg forlater banen med en gang for å unngå slikt, sier Juventus-manager Massimiliano Allegri til Sky Sport Italia.

Etter kampslutt klarte ikke José Mourinho å dy seg. Han løftet hånden opp til øret og etterlyste lyd fra hjemmefansen. Gesten vekket sinne hos Bonucci, som måtte skilles fra Mourinho av Ashley Young.

Derfra ble Mourinho geleidet av banen av personer fra støtteapperatet til Manchester United.

– Jeg ble hetset i 90 minutter. Jeg kom hit for å gjøre jobben min – ikke noe mer. Jeg fornærmet ingen på slutten. Jeg gjorde bare en gest fordi jeg ville høre dem høyere. Jeg burde nok ikke ha gjort det, og med et kaldt hode hadde jeg nok ikke gjort det. Men familien ble hetset, inkludert Inter-familien min, så jeg reagerte sånn, forklarer Mourinho til Sky Sport Italia.

Dette er langt fra første gang denne sesongen Mourinho havner i søkelyset etter å ha feiret seier. Da de røde djevlene snudde 0-2 til 3-2 mot Newcastle, slengte Mourinho noen saftige gloser på portugisisk inn i kamera.

– Spør om FA kan oversette

Det britiske fotballforbundet (FA) ønsket å straffe Mourinho. En uavhengig disiplinærkomité frikjente ham, men FA anket tidligere denne uken avgjørelsen.

Da 55-åringen ble spurt av svensk Viasat hva som skjedde etter kampen, kom han med et syrlig stikk i retning forbundet.

– Kan du italiensk, spurte Mourinho reporteren.

– Nei.

– Så ... spør FA om de kan oversette for deg, sa Mourinho, før han brøt ut i hemningsløs latter.

TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller tar Mourinho i forsvar.

– Historien til Mourinho er spekket av kontroverser. Han har sagt mye dumt og gjort mye dumt. Akkurat i dette tilfellet synes jeg det er greit. Hvem tar skade av dette? Han har fått stygge tilrop i to ganger 90 minutter mot Juventus på grunn av fortiden i Inter. Denne lille gesten, etter kanskje det mest imponerende resultatet hans i Manchester United, synes jeg må være greit, sier han.

Scholes reagerer

Paul Scholes er blant dem som reagerer på Mourinhos oppførsel.

– Dette skjer overalt hvor han er. Av og til må man vise litt klasse når man vinner – ta den andre manageren i hånden. Det var unødvendig, men det er slik han er, sier Scholes i BT Sports' studio.

PROVOSERTE: Denne gesten satte ikke Juventus-spillerne pris på etter snuoperasjonen til Manchester United. Foto: Reuters/ Stefano Rellandini.
PROVOSERTE: Denne gesten satte ikke Juventus-spillerne pris på etter snuoperasjonen til Manchester United. Foto: Reuters/ Stefano Rellandini.

Med under fem minutter igjen av kampen prikket Juan Mata et frispark i mål, før kaos i feltet sørget for at Alex Sandro satte ballen i eget nett i kampens siste spilleminutt.

– Vi spilte en fantastisk kamp, opp mot toppnivået vårt siden vi ikke kan spille bedre enn dette. Vi kom her for å spille som et lag som hadde en motstander med bedre potensial på alle nivå, sier José Mourinho til Sky Sports Italia.