Utrolig snuoperasjon av United mot Juventus

Juventus hadde Manchester United i knestående, men fire dramatiske minutter snudde opp ned på alt i Torino.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Juventus - Manchester United 1-2

Det hjelper ikke å dominere, skape sjanser og ha motstanderen i knestående så lenge målene ikke kommer.

Fra Ronaldo-perle til Mourinho-kaos

Det ble tydelig for Juventus hjemme mot Manchester United. For selv om Cristiano Ronaldo hadde vartet opp med et øyeblikks magi og sendt Juventus i ledelsen timen ut i kampen, gikk Manchester United utrolig nok seirende ut av Champions League-bataljen i Torino.

Med under fem minutter igjen av kampen prikket Juan Mata et frispark i mål, før kaos i feltet sørget for at Alex Sandro satte ballen i eget nett i kampens siste spilleminutt.

– Vi spilte en fantastisk kamp, opp mot toppnivået vårt siden vi ikke kan spille bedre enn dette. Vi kom her for å spille som et lag som hadde en motstander med bedre potensial på alle nivå, sier José Mourinho til Sky Sports Italia ifølge Football-Italia.

Etter kampslutt klarte ikke Mourinho å dy seg. Han løftet hånden opp til øret og etterlyste lyd fra hjemmefansen. Gesten vekket sinne hos Leonardo Bonucci som måtte skilles fra Mourinho av Ashley Young.

– Vakre italienere hetset meg i 90 minutter. Jeg kom hit for å gjøre jobben min - ikke noe mer. Jeg fornærmet ingen på slutten. Jeg gjorde bare en gest fordi jeg ville høre dem høyere. Jeg burde nok ikke ha gjort det, og med et kaldt hode hadde jeg nok ikke gjort det. Men familien ble hetset, inkludert Inter-familien min, så jeg reagerte sånn, sier Mourinho.

Allegri: – Vi ga dem muligheten

En fire minutters snuoperasjon fikk nok Juventus, som var på vei mot gruppeseier og avansement, til å gni seg i øynene og rive seg i håret over forspilte sjanser. For sjanser var det mange av.

– Det er et skuffende nederlag fordi vi spilte bra. Vi må bli bedre til å avslutte fordi vi klarer aldri å avslutte kamper når vi har kontroll, sier Juventus-trener Maximiliano Allegri.

– Den eneste måten Manchester United kunne slå oss var på dødballer, og vi ga dem muligheten.

Det var Mourinho tydelig klar over. Derfor ble også Juan Mata og Marouane Fellaini kastet innpå i sluttminuttene - med stor effekt.

– Fellaini endrer kamper, oftest på hjemmebane. Vi hadde ham ikke i den første kampen. Juventus satte innpå Barzagli for å kontrollere oss, men vi gikk umiddelbart direkte og skaffet målene. Vi byttet inn Juan Mata ikke bare på grunn av frisparkene, men for å slå langballene mot Fellaini, som alltid dominerer i luften, sier Mourinho.

Cristiano Ronaldo hadde fort stjålet alle overskrifter dersom United ikke hadde kommet tilbake i kampen. Portugiseren var oppgitt etter kollapsen

– Manchester United gjorde ingenting for å vinne kampen. Du kan ikke snakke om flaks, fordi du skaper din egen flaks. I dette tilfellet ga vi det til dem, sier Ronaldo.

Seieren gjør at United klatrer opp på andreplass i gruppen kun to poeng bak Juventus. Valencia ligger to poeng bak United på sin tredjeplass.

– Vi trodde at vi kom til å ha to finaler å spille. Nå har vi en finale. En seier mot Young Boys kan fikse det. La oss håpe at vi kommer oss videre, sier Mourinho.

Juve-dominans

Alt tydet på at United måtte dra slukøret hjem til Manchester før klokken passerte 85 minutter. For etter en solid start på kampen av de tilreisende tok Juventus mer og mer over showet.

David de Gea vartet opp med en herlig redning før stolpen sto i veien for Sami Khedira like etter.

I den andre omgangen ble Juventus-trykket større, og Paulo Dybala sendte en avslutning i tverrliggeren. Men så dukket Ronaldo opp.

Volleyscoringen fra tidenes mestscorende i Champions Leauge sendte Juventus-fansen ut i jubel og roet nervene til dem som trodde at de sorte og hvite ikke skulle vinne kampen. De nervene ble slitt fullstendig av i løpet av noen dramatiske sluttminutter.

Først leverte Juan Mata et utsøkt frispark, så laget Paul Pogba og Chris Smallig såpass mye trøbbel for Juventus-forsvarerne på en dødball at ballen gikk i mål via hodet til en uheldig Alex Sandro.

– Et av de styggeste målene i Europa denne sesongen, men hvem bryr seg. For United er dette strålende, sier TV 2s ekspert Erik Thorstvedt.