SALT I GRØTEN: Nicklas Bendtner kan smile hele veien til banken.
SALT I GRØTEN: Nicklas Bendtner kan smile hele veien til banken. Foto: Hagen, Fredrik

Rosenborg avkrefter at de gir Bendtner superlønn

– Vi sprenger ikke banken, sier RBK-leder Tove Moe Dyrhaug.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Rosenborg - RB Salzburg torsdag på TV Sport 1 og TV 2 Sumo fra klokken 21.00

Mange Rosenborg-supportere og norske fotballfans satte nok kaffen i vrangstrupen da det i dag tidlig ble kjent at Nicklas Bendtner håvet inn 20 millioner kroner i inntekt i fjor.

Nå går Rosenborg langt i å avkrefte at de stod for hele inntekten.

– Jeg kommenterer egentlig ikke lønningene til ansatte i klubben, sier daglig leder i Rosenborg, Tove Moe Dyrhaug til TV 2.

– Det er slik at Rosenborg-spillere i gode sesonger har gode lønninger. Lønnen er prestasjonsrettet.

– Rosenborg havnet nylig i gul sone hos NFF. Kan man betale 20 millioner kroner i lønn til Bendtner?

– Som sagt kommenterer jeg ikke det, men jeg kan si at det ikke er bare Rosenborg som ene og alene kan stå som lønnsgiver til de ulike.

– 20 millioner er et internasjonalt høyt tall. Har vi kommet dit i Norge når det gjelder lønninger?

– Nei.

– Er denne summen mer nyansert slik at det er flere enn Rosenborg som står bak disse pengene?

– Du spør og jeg kommenterer, så skjønner alle at det på ligningen ligger forskjellige ting bak. Jeg kan si at vi har godt lønnede spillere i Rosenborg i et godt år der vi har ei grunnlønn og prestasjonsrettede bonuser. 2017 var et godt fotballår der vi spilte inn penger og fordelte ganske mye ut til spillerne.

– Sprenger ikke banken

Dyrhaug vil ikkegå med på at Rosenborg ikke har fått valuta for pengene når det gjelder Bendtner – 20 millioner eller ei.

– Jeg kommenterer ikke enkeltspillere, men det har vært mye fokus på ligningsverdien til Rosenborg-spillere i dag. Vi har mange gode spillere og de fortjener hver krone de har spilt inn.

– Sprenger RBK banken ved å ha Nicklas Bendtner?

– Nei.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen tror Bendtners forrige klubb har vært med på å gi Bendtner et realt jubelår.

– Bendtner har nok fått en solid sign-on-fee og lønn i Rosenborg i tillegg til en sluttpakke i Nottingham.

– Folk kan ha inntekter man ikke vet om. Bendtner vet vi har godt betalt, og det var lav odds på at han var best betalt i Eliteserien. I 2017 var han verdt mye for Rosenborg, for han var meget bra den siste halvdelen av sesongen. I år hadde RBK vunnet Eliteserien uten Bendtner, slår Mathisen fast.

Helland: – Han tjener nok mer enn Erik Botheim

En som tidligere har vært en del av lønnsadelen i RBK, men som denne gangen er utenfor pallen, er Pål André Helland. Han avviser overfor TV 2 at det irriterer ham på noe som helst vis.

– Nei, det gjør det ikke. Når du er mye skadet så mister du en del kampbonuser og slikt. Det var jeg forberedt på. Man får som regel det man fortjener, så får man vel igjen det man betaler for folk.

Helland velger også å tro at klubben ikke betaler hans rekkekamerat 20 millioner kroner i lønn.

– Nå vet ikke jeg helt. Det kan være skatteutbytte og han har vel hatt til salt i grøten tidligere i karrieren også, så det behøver ikke være svart-hvitt. Det kan være nyanser bak det. Nå har jeg ikke peiling på hva han tjener og hva Rosenborg betaler, men at han tjener noen kroner mer enn Erik Botheim, det regner jeg med.