Han gjorde det utenkelige som ingen har gjort etter ham - søndag gjester han TV 2s Premier League-studio

Owen Hargreaves kommer på besøk til Bergen for å følge supersøndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Manchester City-Manchester United på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium søndag fra 17.00 (kampstart 17.30)

Søndag blir det nok en gang gjevt besøk i TV 2s Premier League-studio. I forbindelse med supersøndagen som avsluttes med gigantduellen mellom Manchester City og Manchester United kommer nemlig Owen Hargreaves til Bergen.

Den tidligere engelske landslagsspilleren er en av kun snaut 40 spillere som har representert begge klubber, og tilhører et fåtall som i nyere tid har gått direkte fra den ene klubben til den andre uten noe mellomsteg.

Da Hargreaves' kontrakt i Manchester United gikk ut sommeren 2011 etter flere skadeplagede sesonger, valgte han nemlig å skrive under for City. Kontrakten var riktignok gått ut, men det å ha de to Manchester-klubbene som arbeidsgiver uten noen annen klubb i mellomtiden er det kun tre spillere som har hatt siden slutten av 80-tallet. (Terry Cooke, solgt i 1999, og Carlos Tévez, 2009, er de to andre).

Hargreaves' overgang var langt ifra like spektakulær som Tevez', spesielt tatt i betraktning det faktum at kontrakte hadde gått ut og skadene var enorme, men det kom allikevel som et sjokk da midtbanespilleren skrev under en ettårskontrakt med de lyseblå. Siden denne signeringen fant sted, er det heller ingen andre spillere med fortid i den ene klubben som også har spilt for den andre.

Store skadeproblemer, men viktig i sentrale store øyeblikk
Hargreaves slet med store skadeproblemer i sin tid i Manchester United, og nådde aldri høydene som gjorde ham til en sentral spiller i Bayern München og på det engelske landslaget på tidlig 2000-tall. Totalt fikk han 42 landskamper, var sentral i laget som tok seg til kvartfinalen i VM i 2006 og også del av troppen både i 2002 og 2004.

Som Bayern-spiller vant han blant annet fire ligatitler og Champions League (i 2001), men pådro seg et beinbrudd i 06/07-sesongen før han sommeren 2007 ble hentet til Manchester United for det som på den tiden var en høy overgangssum på snaut 200 millioner kroner. I sin første sesong var han del av laget som vant både Premier League og Champions League og spilte totalt 34 kamper til tross for det som viste seg å være store kneproblemer, før skadeproblemene virkelig tørnet seg til.

I løpet av de neste tre sesongene ble det kun fem kamper totalt i alle turneringer, før overgangen til City altså fant sted sommeren 2011. En allerede skadeplaget Hargreaves klarte heller ikke her å gjenvinne kampform, og det ble bare én Premier League-kamp og totalt fire kamper i alle turneringer før han la skoene på hyllen sommeren 2012. Det var ikke nok til å få medalje som ligamester med City.

Mener City er best på grunn av klar filosofi og identitet
Siden den gang har canadiskfødte Hargreaves blant annet hatt mange jobber i media, og gjester altså denne helgen TV 2. Forut for derbyet har han også delt sine tanker med Premier Leagues egen TV-kanal.

– City er det mest stabile laget fordi de har en klar filosofi og klar identitet. De har en av de beste trenerne i verden og soleklart den beste troppen i Premier League. Forrige sesongs beste lag i Premier League er blitt bedre. De har så mange gode spillere, og det er ikke en eneste som de andre må bære med seg, sier han denne uken.

TV 2s Premier League-anker gleder seg til å høre den tidligere storspillerens tanker om derbyet og de andre kampene søndag. Før Manchester-duellen, skal nemlig både Liverpool-Fulham og Chelsea-Everton i aksjon.

– Han var i sin tid en av Englands mest lovende fotballspillere. Han har vunnet Champions League med to klubber og vært god på det engelske landslaget. Dette er en mann som kan sitt fag. Her er det bare å benke seg, sier Jan-Henrik Børslid.

Se Manchester City-Manchester United på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium søndag fra 17.00 (kampstart 17.30)