TVINGES: Danske Viktor Axelsen må møte opp i Kina selv om han er skadet. Dette er for å opprettholde sin plikt overfor pressen. Foto: AFP/ Johannes Eisele.
TVINGES: Danske Viktor Axelsen må møte opp i Kina selv om han er skadet. Dette er for å opprettholde sin plikt overfor pressen. Foto: AFP/ Johannes Eisele.

Skadet spiller tvinges til Kina for egen regning: – Det er helt hull i hodet

Danske Viktor Axelsen er skadet, men tvinges likevel til å stille opp i turnering i Kina.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Viktor Axelsen er skadet, og kan ikke spille i denne ukens badmintonturnering China Open i Fuzhou, eller i neste ukes Hongkong Open, det skriver danske Ekstra Bladet.

Men i stedet for å bli hjemme og pleie sin overbelastningsskade, må Axelsen sette seg på flyet til Kina på grunn av et svært rigid regelverk.

Badminton World Federation (BWF) har nemlig klare regler: Er man topp 15-spiller i singel eller double, er man forpliktet til å møte opp i World Tour-turneringer, med mindre man har legeerklæring.

Noe Axelsen tydeligvis ikke har.

Det betyr to dager med forpliktelser overfor pressen, alt på egen regning.

Det får Axelsens far og manager til å rase.

– Hadde de hatt litt fornuft hadde de sagt at de kunne betale for flybillett og hotell. Men nei, alt er på egen regning. Det er fullstendig hull i hodet. Det er verdens nest største sportsgren med et verdensforbund med enorm egenkapital, sier Henrik Axelsen til Ekstra Bladet.

Viktor Axelsen hadde en lignende episode forrige år da han var skadet under All England. Da meldte han avbud flere uker før turneringen startet, men måtte vente lenge på svar fra BWF.

– De skrev at jeg måtte finne en dag å komme meg til Birmingham for å møte pressen. Det er ikke alltid regelen om at en topp 15-spiller blir opprettholdt. Jeg ble rasende på BWF for jeg hadde allerede avbestilt fly og hotell og sagt ifra lenge før turneringen, skriver Viktor Axelsen i sin bok «Viktor Axelsen – Den danske drage».

– Det virket så lett for dem, selv om jeg hadde meldt avbud lenge før turneringen. De sa ingenting til meg. Det virket ikke heller som de hadde noen plan. De ville bare ha meg til Birmingham uten mål og mening. Jeg ble provosert, skriver dansken videre.

– Om jeg ikke møtte opp ville de gitt meg en bot på over 40 000 kroner, skriver Axelsen.

Den danske badminton-spilleren er på bedringens vei, men vil ikke være klar for spill før Premier Badminton League i India i januar.