MODELLENE Emma Ellingsen (17) og Anders Eggan (21):

– Det første de sa, var at jeg er for feit

Den ene unge modellspiren må snart bruke medisiner for å nå modelldrømmen. Den andre føler seg malplassert og får frekke beskjeder.

I den nye TV 2 Sumo-serien Generasjon Z følger vi blant Emma Ellingsen (17) og Anders Eggan (21).

Emma Ellingsen, som ble født i feil kropp, ønsker å være en av de første supermodellene som har gjennomført et kjønnskifte.

Anders Eggan jobber som modell for å øke markedsverdien sin og for å ha en biinntekt ved siden av proffboksingen.

For feit

Da TV 2 møtte Eggan, fortalte han at det ikke er uvanlig at mannlige boksere jobber som modeller og viser mye kropp på sosiale medier.

– Kropp er flott. Jeg mener folk skal spille på det man har og utnytte de stasjonene man har for å vise seg frem, som Instagram. Jeg støtter det, sa han lattermildt og poengterte at han ikke er så overfladisk som det kan virke som på sosiale medier, der det florerer av bilder i bar overkropp og profesjonelle studiobilder.

I videoen du kan se øverst i saken, forteller 21-åringen at den første beskjeden han fikk da han begynte som modell i New York var overraskende.

– Det første de sa, var at jeg er for feit. Jeg vet jo at jeg ikke er for feit, sier han og forklarer at han derfor ikke ble lei seg av den frekke beskjeden.

– Man må ta det med en klype salt. Man kan trygt si at jeg passer bedre som en bokser, mener 21-åringen, som regnes som et av Norges største idrettstalenter.

Ønsker lengre ben

Emma Ellingsen har lenge hatt en drøm om å bli modell.

I en av Generasjon Z-episodene forteller hun at hun ønsker å vokse frem til hun blir 179 centimeter høy, altså to centimeter lengre enn hun er per dags dato.

Når dette målet er nådd, skal hun medisineres for å stoppe veksten.

– Hvorfor akkurat 179, spør mamma Tina Ellingsen.

– Jeg vil ha lengre ben, forklarer 17-åringen.

Se dette innlegget på Instagram

👼🏼!

Et innlegg delt av EMMA (@emmaellingsenn)

Da TV 2 møtte Ellingsen, fortalte hun at hun har droppet ut av videregående for å følge drømmen om å nå ut til flest mulig og normalisere det å være født i feil kropp. Dette budskapet sprer hun i sosiale medier og på Youtube.

– Jeg håper at jeg kan vise mitt liv på en bra måte. Jeg ønsker å vise at man ikke trenger skole for å gjøre det bra. Det er mye annet man kan gjøre, som folk kanskje er litt redde for. Det er bra å gå på skole, og jeg syns at man burde gå på skole, men jeg tenker at man må gjøre det som passer for hver enkelt.

Se klipp fra da Emma ble overrasket på Rikshospitalet.