GRINEBITER: Amin Askar mener Uwe Rösler er en grinebiter etter at han beskyldte Sarpsborg 08 for å filme.
GRINEBITER: Amin Askar mener Uwe Rösler er en grinebiter etter at han beskyldte Sarpsborg 08 for å filme. Foto: NTB Scanpix/Bildbyrån

– Han griner og klager for alt mulig

Uwe Rösler beskyldte Sarpsborg 08-spillerne for filming. Nå slår de tilbake.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Malmö - Sarpsborg 08 på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo torsdag fra klokken 18:55.

Sarpsborg 08 er på plass i Sverige foran morgendagens viktige Europa League-oppgjør mot Malmö.

Lagene møttes for to uker siden i Sarpsborg. Malmö-trener Uwe Rösler var ikke fornøyd etter kampslutt, og beskyldte blant annet sarpingene for å filme.

– Det var mange dueller i dag. Også filming, det nevnte du ikke, sa Rösler til TV 2s reporter Kasper Wikestad etter kampen.

De ordene fikk sarpingene med seg.

– Jeg husker ham fra Eliteserien. Han griner og klager for alt mulig rart, svarer Amin Askar til TV 2.

– Vi er ikke et lag som filmer. Vi er kanskje aggressive og gir alt i duellene, men vi faller ikke. Vi får se hvem som faller mest i morgen da, legger han til.

Ole Jørgen Halvorsen ler når han blir konfrontert med Röslers uttalelser.

– Det var vel mye frustrasjon fra Uwe Rösler sin side da ikke ting gikk helt som forventet, og jeg tror de ble sjokket over at vi faktisk var så bra som vi faktisk var, sier Halvorsen.

– Smålig
Men det var ikke bare etter kampen at sarpingene fikk høre det. Også før oppgjøret var svenskene raskt ute og slaktet blant annet hjemmearenaen i Sarpsborg.

– Det var mye klaging og syting. Jeg skjønner ikke hvorfor, for de spiller på mye kunstgress også i Sverige. Det var bare smålig av dem. Men nå får de vise hvor gode de er hjemme da, så får vi se, sier Halvorsen.

– Vi er blitt vant med at lagene kommer med unnskyldninger og prøver å legge presset over på oss selv om de vet at de er store favoritter. Også har de noe å skylde på om de skulle tape. Det er ikke tilfeldig at vi fortsatt er ubeseiret på hjemmebane, mener Askar.

Kommer forberedt etter spytting
Forrige møte endte 1-1, men vil nok særlig bli husket for situasjonen hvor Sarpsborg-kaptein Joachim Thomassen ble spyttet på av illsinte fans. Foran morgendagens kamp er han godt forberedt.

– Vi har leid inn livvakter og tar med paraplyer, så det skal gå helt fint, sier Thomassen ironisk til TV 2.

Sarpsborg har gjort en god figur i Europa League så langt, og ligger på en andreplass i sin gruppe med fire poeng på tre kamper. Med poeng i morgen lever drømmen om avansement for fullt.

– Vi har en alle tiders mulighet. Alt er opp til oss selv og vi har klokketro på at det kan gå. Men vi vet at det blir knalltøft, og vi må gjøre det vi har hatt suksess med tidligere. Denne gruppen lever til siste kamp er spilt, spår Thomassen.

– Det har vært et eventyr og eventyret kan ikke slutte nå. Hvis vi legger fra respekten og kliner til, tror jeg vi kan få med oss noe hjem herfra, sier Askar.

PS! Sarpsborg 08 må klare seg uten en nøkkelspiller mot Malmö. Kristoffer Zachariassen er nemlig uaktuell for spill. Han pådro seg et brudd i skulderbladet etter kampen mot Haugesund. Han er allikevel med til Malmö.