EVAKUERT: Sants-stasjonen i Barcelona ble stengt og to passasjertog evakuert etter funn av en etterlatt koffert onsdag morgen.
EVAKUERT: Sants-stasjonen i Barcelona ble stengt og to passasjertog evakuert etter funn av en etterlatt koffert onsdag morgen. Foto: AP Photo

Beltespenne utløste evakuering av togstasjoner i Madrid og Barcelona

Både togstasjonen Atocha i Madrid og jernbanestasjonen i Barcelona ble evakuert onsdag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Togstasjoner i Madrid og Barcelona ble onsdag evakuert etter at en kvinne tok meg seg et belte med en beltespenne formet som en håndgranat på et tog.

Beltet lå en koffert som ble gjennomlyst av sikkerhetsvakter i Barcelona.

Hvorfor kvinnen og kofferten slapp gjennom sikkerhetskontrollen, er uklart. Men litt senere ble det slått alarm. Politiet i Barcelona la ut en bilde på Twitter av kofferten og noe som tydelig så ut som en håndgranat.

To høyhastighetstog i Barcelona ble evakuert, før det oppsto mistanke om at kofferten kunne vært på vei til Madrid. Da ble også togstasjonen Atocha i Madrid evakuert.

Da toget med kvinnen ankom hovedstaden, ble bagasjen undersøkt. Politiet kunne konstatere at «håndgranaten» i virkeligheten var en beltespenne.

Atocha var i 2004 åsted for en av de verste terroraksjonene i Europa noensinne. Over 190 mennesker ble drept da bomber eksploderte på flere tog i den spanske hovedstaden. To av togene befant seg på eller nær stasjonen.

(NTB)